1 csomag étkezési keksz
2 tasak instant vanília krém
8 dl tej
cukor (amennyi a krémbe kell)
7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi vaj
0,2 dl tej
A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, majd egy réteg krém következik rá, addig rétegezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Közben a tejet felmelegítjük, a kakaót és a porcukrot összekeverjük, kanalanként hozzáadjuk a tejet, hogy sűrű glazúrt kapjunk. A kekszen eloszlatjuk és hűtőbe tesszük. Néhány órán át pihentetjük, majd szeletelhetjük.
1.DOBD ÖSSZE A SZÁRAZ HOZZÁVALÓKAT Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, keményítő, só, porcukor, hideg vaj kockák). Morzsoljuk szét a kezünkkel a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra (légkeveréses sütőt 150 ℃-ra).A sütőformát béleljük ki sütőpappírral, a tojásokat válasszuk szét. A diót vágjuk durvára, a banánokat pedig kockára....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűvös helyen pihentetni hagyjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és egy edényben megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. (Még...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A többi alapanyagot egy vájlingba tesszük, és a felfutott élesztővel rugalmas tésztát gyúrunk. Ha nem elég ruganyos a tészta, adhatunk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű