1 csomag étkezési keksz
2 tasak instant vanília krém
8 dl tej
cukor (amennyi a krémbe kell)
7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi vaj
0,2 dl tej
A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, majd egy réteg krém következik rá, addig rétegezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Közben a tejet felmelegítjük, a kakaót és a porcukrot összekeverjük, kanalanként hozzáadjuk a tejet, hogy sűrű glazúrt kapjunk. A kekszen eloszlatjuk és hűtőbe tesszük. Néhány órán át pihentetjük, majd szeletelhetjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük felhasználásig. 2 dl meleg vízben feloldunk 1 ek kakaót, a fahéjat és 1 ek cukrot. A piskóták felének egyik hosszabbik oldalát bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókusszal és van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg vajat elforgácsolunk, sóval, vaníliás cukorral, 5 dkg cukorral, a liszttel és a túróval összedolgozzuk. Fóliába tekerve 1 órán át pihentetjük a hűtőben. Közben beáztatjuk...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA mákot, az eritritet és a mézeskalács fűszert elkeverjük egymással. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, amire rácsepegtetjük a citromlevet és hagyjuk hogy felhabozzon. Ezután ráütjük a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű