50 dkg liszt, 1 sütőpor, csipet só, 20 dkg zsír, 3 tojás sárgája, 1 kis db tejföl, 1 van. cukor, 10 dkg porcukor.
Töltelék: 1,6 kg alma (egészben mérve) ízlés szerint fahéj, 15 dkg dió, 16 dkg cukor.
Tetejére 1 egész tojás 3-4 dkg darált dió
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát..........
Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél órát nylon zacskóba pihentetem. .........
A tésztát kettéveszem.
Kinyújtom tepsi méretűre, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a nyújtófa segítségével. Rákanalazom egyenletesen a tölteléket, kicsit meglapogatom, majd a másik lappal befedem.
Megkenem a tojással, megszórom 3-4 dkg dióval, és megszurkálom villával.
Nekem kb: 40 perc alatt sült meg közepes lángon.
A kivajazott tortaformába nyomkodom a kekszes alapot. A krémet jól kikeverem a habot beleforgatom és a kekszre simítom. Néhányszor a konyhapulthoz kell ütögetni, hogy ne maradja...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. lépés Egy lábasban forrald össze a hozzávalókat a zselatin kivételével. 2. lépés Hűtsd le a keveréket, és amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is. 3...
Elkészítési idő: 45 per Nehézség: KönnyűA tésztát kenyérsütőgéppel szoktam bedagasztatni. Könnyű, kissé tapadós tészta lesz, remek vele dolgozni. Kelesztő tálba teszem a dagasztás végén, hagyom duplájára kelni. Félidőbe...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát kicsomagoljuk és hat darab, kör alakú formát szaggatunk belőle. Egy tepsit megfordítunk, és sütőpapíron rátesszük a kiszagga...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes