50 dkg liszt, 1 sütőpor, csipet só, 20 dkg zsír, 3 tojás sárgája, 1 kis db tejföl, 1 van. cukor, 10 dkg porcukor.
Töltelék: 1,6 kg alma (egészben mérve) ízlés szerint fahéj, 15 dkg dió, 16 dkg cukor.
Tetejére 1 egész tojás 3-4 dkg darált dió
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát..........
Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél órát nylon zacskóba pihentetem. .........
A tésztát kettéveszem.
Kinyújtom tepsi méretűre, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a nyújtófa segítségével. Rákanalazom egyenletesen a tölteléket, kicsit meglapogatom, majd a másik lappal befedem.
Megkenem a tojással, megszórom 3-4 dkg dióval, és megszurkálom villával.
Nekem kb: 40 perc alatt sült meg közepes lángon.
10 percre be rakjuk a fagyasztóba a kókuszos tejet már formázva. ezután mártsuk a csokiba aztán újra 20 perc a fagyasztóban.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2. Enyhén lisztezett felületen kb. 40x60 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A lisztet, mákot, cukrot, tejfölt, szódabikarbonát a tojássárgával összedolgozzuk. (Ízlés szerint rakhatunk bele mazsolát is). Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat habosra kikeverjük, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, eldolgozzuk. 2. A többi anyagból rétestésztát gyúrunk addig, amíg már nem ragad, és jól hólyagzik. 3. Kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz