menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-diós pite:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 sütőpor, csipet só, 20 dkg zsír, 3 tojás sárgája, 1 kis db tejföl, 1 van. cukor, 10 dkg porcukor.

Töltelék: 1,6 kg alma (egészben mérve) ízlés szerint fahéj, 15 dkg dió, 16 dkg cukor.
Tetejére 1 egész tojás 3-4 dkg darált dió

Elkészítés:


Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát..........
Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél órát nylon zacskóba pihentetem. .........
A tésztát kettéveszem.
Kinyújtom tepsi méretűre, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a nyújtófa segítségével. Rákanalazom egyenletesen a tölteléket, kicsit meglapogatom, majd a másik lappal befedem.
Megkenem a tojással, megszórom 3-4 dkg dióval, és megszurkálom villával.
Nekem kb: 40 perc alatt sült meg közepes lángon.

 Almás-diós pite:

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Almás pite
Almás pite

A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a legjobb, ha hűtőbe teszed. Ezalatt hámozd meg és magozd ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis túrós lepény
Hamis túrós lepény

tészta anyagokat összegyúrom és kettéveszem 4o-6o% arányban. A 6o % tésztát kinyújtom és a kikent tepsibe teszem. Krém elkészítése:pudingport, tejet, 8 csapott evőkanál cukrot öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes tejbegríz szelet
Krémes tejbegríz szelet

1. A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és mixer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hályas
Hályas

A tésztánál a lisztet, tojást a felfuttatott élesztőt és a sót összedolgozzuk. Tejet adagolunk hozzá mindaddig, míg gyúrhatóvá nem válik és összeáll. Fél órát pihentetjük. A hája...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk