12 ek. víz
1 dl étolaj
10 dkg finomliszt
5 db tojás
Krém hozzávalói:
3 kisebb tojás sárgája
1/2 liter tej
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
7 dkg liszt
1/2 csg vaníliás pudingpor
A fánk készítése:
12 kanál vizet egybe főzök 1 dl olajjal,mikor összeforrt , teszek bele 10 dkg lisztet és gyors kavargatással ,addig főzöm,míg az edény falától elválok a tészta.
Ekkor lehúzom a tűzről,egy kicsit hagyom hűlni és egyenként hozzá keverem a tojásokat.Utána egy teáskanállal kis halmokat rakok a kivajazott tepsire,hagyok helyet,mert a sülés közben nőni fognak.
20 percet hagyom állni a tepsin és ezután teszem 190 fokra melegített sütőbe.15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.Miután megsült ,mindegyik fánknak levágom a kalapját,kikaparom a hártyás részt és megtöltöm krémmel.
Összegyúrjuk a tésztához valókat, és egyharmad részét félretesszük, a többit akkora lappá nyújtjuk, hogy kibélelhetünk vele egy tepsit. Megkenjük barackízzel, és rásimítjuk a tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Alap: Gyorsan összegyúrom a tésztához az összes hozzávalót, golyót formázok, két részre osztom, mindegyik részt fóliába csomagolom, és legalább 1 órára hűtőbe teszem. Enyhén li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Ofen auf 180°C vorheizen. Eine Springform oder große Gugelhupfform gut einfetten. Die Schale der Bioorange sehr fein abreiben. Die Eier trennen. Mohn, Mandeln und Natron mitein...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A kifliket felkarikázzuk. ◾️Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, az édesítőt és a reszelt citromhéjat. ◾️Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kiseb...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű