12 ek. víz
1 dl étolaj
10 dkg finomliszt
5 db tojás
Krém hozzávalói:
3 kisebb tojás sárgája
1/2 liter tej
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
7 dkg liszt
1/2 csg vaníliás pudingpor
A fánk készítése:
12 kanál vizet egybe főzök 1 dl olajjal,mikor összeforrt , teszek bele 10 dkg lisztet és gyors kavargatással ,addig főzöm,míg az edény falától elválok a tészta.
Ekkor lehúzom a tűzről,egy kicsit hagyom hűlni és egyenként hozzá keverem a tojásokat.Utána egy teáskanállal kis halmokat rakok a kivajazott tepsire,hagyok helyet,mert a sülés közben nőni fognak.
20 percet hagyom állni a tepsin és ezután teszem 190 fokra melegített sütőbe.15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.Miután megsült ,mindegyik fánknak levágom a kalapját,kikaparom a hártyás részt és megtöltöm krémmel.
- a képen sajnos nem látszik,de nagyon mutatós,hamar elkészíthető sütemény
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, majd hozzákeverjük a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA panna cotta elkészítéséhez egy lábasba öntsd bele a tejszínt, add hozzá a cukrot. Kapard ki a vaníliarúd belsejét, add a tejszínhez, és tedd bele a rudat is. Közepes lángon mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű