5 tojássárgája,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
2 dl tej,
1 kávéskanál liszt.
Gőz felett sűrűre verjük az 5 tojássárgáját a cukorral, a kakaóval, a liszttel és a tejjel. Amikor besűrűsödik, készen is van. Tetszés szerint adhatunk hozzá rum, vagy más aromát, így még ízesebbé tehetjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat zsírral és 5 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként eldolgozzuk benne a darált diót. A fehérjékből 2 evőkanál porcukorral k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához keverd el a lisztet a sütőporral. Morzsold össze a vajjal, majd dolgozd össze a liszttel, a tojássárgájával, a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejföllel....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, sót, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, rumot és a vajat összekeverjük és óvatosan a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb. 24x30 -es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük margarinnal és elosztjuk rajta az előzőleg megpergelt diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű