5 tojássárgája,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
2 dl tej,
1 kávéskanál liszt.
Gőz felett sűrűre verjük az 5 tojássárgáját a cukorral, a kakaóval, a liszttel és a tejjel. Amikor besűrűsödik, készen is van. Tetszés szerint adhatunk hozzá rum, vagy más aromát, így még ízesebbé tehetjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután elkezdjük összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni. Keleszteni, duplára ,30 perc, 12 - 14 egyforma darabra osztani,gömbölyíteni, 10 perc pihi, 2- 3 mm vékonyra nyújtani. Kb. 15- 18 cm körökre nyújtani...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint tegyük az ananászlébe, vízgőz felett melegítsük, amíg a zselatin teljesen felolvad. A túrót, a vaníliát, a sűrített tejet és a tejfölt keverjük össze robotgépben. A maz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg, vágjuk négy felé, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, majd facsarjuk rá a citromlevet, és keverjük alaposan össze. (Én kisebb dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű