0,5 liter tej
só
10 dkg cukor
50 g búzadara
1 rúd vanília
35 g vaj
kakaópor
1 db narancs
1 db lime
6-8 db kumquat
2 db kivi
kardamom
friss menta
A vaníliarúd magját kikaparjauk és hozzáadjuk a búzadarához. A héját pedig a tejbe áztatjuk, amit elkezdünk melegíteni.
A cukor egyik felét összekeverjük a vaníliás búzadarával, míg a másik feléből, kevés vízzel elkeverve szirupot főzünk. A szirupot megroppantott kardamommal fűszerezzük.
Mikor a tej már elég meleg, kivesszük a vaníliarúd héját és hozzáadjuk a cukros búzadarát. Kézi habverővel csomómentesre keverjük.Hozzáadjuk a vajat, amit szintén jól elkeverünk.
A grízbe és a szirupba is teszünk 1-1 csipet sót. A szirupba facsarunk egy kevés lime levet is.
A meghámozott és felkarikázott gyümölcsökre rászűrjük az elkészült szirupot. Hagyjuk, hogy ázzanak benne.
Tálaláskor a gríz 3/4-ét poharakba töltjük, míg a maradék 1/4-et összekeverjük a kakaóporral. Ha kell, tej hozzáadásával folyékonyabbá tehetjük. Majd a poharakban lévő tejbegrízre töltjük.
A gyümölcsöket közben leszűrjük, szálasra vágott friss mentával, reszelt lime és narancshéjjal elkeverjük. Majd a pohárdesszert tetejére halmozzuk.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik felét kizsírozott, lisztezett tepsibe reszeljük. Töltelék: 1 kg túrót, 25 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját egy tálban, a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint, azután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű