3 db tojás
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 db nagy narancs
Vaj a forma kenésére
A narancs héjának az egyik felét lereszeljük, a másik felét vékony
csíkokra vágjuk a díszítéshez, a húsát vágjuk apró kockákra.
A tojásokat válasszuk szét, fehérjét tegyük addig hűtőbe amíg
a sárgáját a fele cukorral fehéredésig keverjük, szórjuk bele a
reszelt narancs héjat.
A fehérjéhez adjunk egy csipet sót,és verjünk belőle kemény habot
miközben apránként hozzá adjuk a maradék cukrot.
Óvatosan összekeverjük a két habot és hozzákeverjük az átszitált lisztet.
A végén hozzáadjuk a narancs húsát is.
A formát vajazzuk ki és öntsük bele a tésztát.
Süssük előmelegített sütőben 190-180 fokon 25-30 percig.
Hagyjuk kihűlni, szórjuk meg porcukorral és díszítsük a narancs héjával.
ítés A töltelékkel kezdjen. Forralja fel a tejet a cukorral, majd keverje bele a többi alapanyagot is, és hagyja kihűlni, hogy egy hideg, gyúrható masszát kapjon. 1. A tészzt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát vegyük ki a hűtőből, szoba-hőmérsékleten kicsit pihentessük a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 10 cm átmérőjű kikent formákat bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű