A tésztához: 4 db tojás
10 dkg liszt
fél sütőpor
2 dkg kakaópor
2 ek olvasztott vaj
2 ek víz
12 dkg cukor
Krémhez: 1 tubus sűrített tej 170 g
2 dl tejszín
4 ek kókuszreszelék
2 tk zselatinpor-6 ek vízben feloldva
Máz: 1 tortabevonó csokoládé 100 g
1 ek olaj
Díszítéshez: kókuszreszelék
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük, amíg karamelles színt kap, langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint.
Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény belecsurgatjuk a zselatinos sűrített tejet. Ezzel keményre verjük.
A végén belekeverjük a kókuszt. A kihűlt tésztát ketté vágjuk és a krémmel megtöltjük. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére öntjük,kókusszal díszítjük.
A piskótához a tojásfehérjéből az édesítővel kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...
Elkészítési idő: 60 prc Nehézség: KözepesA töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A lisztet a cukrokkal, a margarinnal, a tojással, és a tojássárgával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává do...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük. 2. A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet fehéredésig keverjük. 3. Aztán felverjük jó keményre a tojások fehérjét. 4. A hab felét bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű