A tésztához: 4 db tojás
10 dkg liszt
fél sütőpor
2 dkg kakaópor
2 ek olvasztott vaj
2 ek víz
12 dkg cukor
Krémhez: 1 tubus sűrített tej 170 g
2 dl tejszín
4 ek kókuszreszelék
2 tk zselatinpor-6 ek vízben feloldva
Máz: 1 tortabevonó csokoládé 100 g
1 ek olaj
Díszítéshez: kókuszreszelék
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük, amíg karamelles színt kap, langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint.
Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény belecsurgatjuk a zselatinos sűrített tejet. Ezzel keményre verjük.
A végén belekeverjük a kókuszt. A kihűlt tésztát ketté vágjuk és a krémmel megtöltjük. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére öntjük,kókusszal díszítjük.
Három felé osztjuk ! Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk és ki szaggatjuk ! Sütő papírral bélelt tepsiben ,8- 10 percig sütjük ! Ha túl sül meg keseredik !
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pár...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA kimért lisztben eldörzsöljük a zsírt, majd hozzáütjük a tojást, belekanalazzuk a tejfölt, a sót, rászórjuk a sütőport és összedolgozzuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű