menu

Családireceptkönyv.hu

Egzotikus csók (H.Swensen)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg vaj
25 dkg barna cukor
15 dkg fehér csokoládé
15 dkg egzotikus aszalt gyümölcs (nálam ananász)
1 citrom reszelt héja
2 tojás
1/2 dl víz (recept szerint 1-1,5 dl)

Elkészítés:


Először is az aszalt gyümölcsöt és a fehér csokoládét (ha táblás, nem pedig csokicsepp) apróra vágjuk. A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzákeverjük a barna cukrot. Belekeverjük az aprított csokit és aszalt gyümölcsöt. Hozzáadjuk a citromhéjat, elkeverjük, majd a tojásokat. Egy fakanállal elkezdjük a tojásokat elkeverni a liszttel, majd hozzáöntünk 1/2 dl vizet (nekem ennyi víz kellett) és jól eldolgozzuk. Ha szükséges még adhatunk hozzá vizet. Lágy tésztát kell kapnunk, olyat, amit evőkanállal vagy fagyis kanállal adagolunk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Két tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral. Egy-egy evőkanálnyi vagy fagyis kanálnyi halmokat teszünk egymástól 7-8 cm-es távolságra, mert terülni fognak sütés közben. Egy kanállal kissé ellapítjuk a halmokat, majd az előmelegített sütőbe tesszük és 12-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha szép sárgára sült a külseje. Én kb. 15 percig sütöttem. Kivesszük a sütőből, 2 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd egy szedőlapáttal áttesszük az előkészített rácsra. Teljesen kihűtjük. A másik tepsivel pedig betesszük a sütőbe :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Fontos, hogy rácson hűtsük ki, mert így egyenletesen hűl ki. A kanál méretétől függ, hogy mekkora kekszeink lesznek, következőleg kiskanállal fogom adagolni, hogy kisebb kekszek süljenek. :)

Egzotikus csók (H.Swensen)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lekváros - Burgonyás csöröge
Lekváros - Burgonyás csöröge

1. A héjában főtt burgonyát áttörjük. 2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységű legyen. 3. Összedolgozzuk, késfoknyira kinyújtjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mákos csoda
Mákos csoda

A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (ízlés szerinti a lekvár). M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anci
Almás pite
Almás pite

1. A lisztbe belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a tojásokat is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. 2. Az almát meghá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Erdei gyümölcsös pohárkrém
Erdei gyümölcsös pohárkrém

A kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohárba. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a ci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk