40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg vaj
25 dkg barna cukor
15 dkg fehér csokoládé
15 dkg egzotikus aszalt gyümölcs (nálam ananász)
1 citrom reszelt héja
2 tojás
1/2 dl víz (recept szerint 1-1,5 dl)
Először is az aszalt gyümölcsöt és a fehér csokoládét (ha táblás, nem pedig csokicsepp) apróra vágjuk. A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzákeverjük a barna cukrot. Belekeverjük az aprított csokit és aszalt gyümölcsöt. Hozzáadjuk a citromhéjat, elkeverjük, majd a tojásokat. Egy fakanállal elkezdjük a tojásokat elkeverni a liszttel, majd hozzáöntünk 1/2 dl vizet (nekem ennyi víz kellett) és jól eldolgozzuk. Ha szükséges még adhatunk hozzá vizet. Lágy tésztát kell kapnunk, olyat, amit evőkanállal vagy fagyis kanállal adagolunk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Két tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral. Egy-egy evőkanálnyi vagy fagyis kanálnyi halmokat teszünk egymástól 7-8 cm-es távolságra, mert terülni fognak sütés közben. Egy kanállal kissé ellapítjuk a halmokat, majd az előmelegített sütőbe tesszük és 12-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha szép sárgára sült a külseje. Én kb. 15 percig sütöttem. Kivesszük a sütőből, 2 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd egy szedőlapáttal áttesszük az előkészített rácsra. Teljesen kihűtjük. A másik tepsivel pedig betesszük a sütőbe :)
Fontos, hogy rácson hűtsük ki, mert így egyenletesen hűl ki. A kanál méretétől függ, hogy mekkora kekszeink lesznek, következőleg kiskanállal fogom adagolni, hogy kisebb kekszek süljenek. :)
6 tojásfehérjét habosra keverek 6 evőkanál cukorral, hozzá keverem a tojások sárgáját, bele forgatom a 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor és 1 csomag sütőpor keverékét, és beleö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűcukrász reci :Piskótalap (tortához, szeletes süteményhez) Egy nagy kb. 40x35 cm –es tepsiben sütött tésztához. Hozzávalók és elkészítés : 5 egész tojás, 20 dkg "cukor", 5...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a pudingot szokásos módon megfőzzük majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt a tojások fehérjéből kemény habot verünk ,ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk -nem keverjük inkább át...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű