85 g rost, sütőpor, vanília, 4 tojás, 4 evőkanál kókuszolaj vagy szőlőmagolaj (folyékony legyen) 150 ml víz, 8 evőkanál édesítő, csipet só.
A tojások sárgáját összekeverjük a vanliával, 4 evőkanál édesítővel, olajjal és habosra keverjük, a végén hozzáadjuk a vizet és azzal is alaposan elkeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk a maradék édesítővel és csipet sóval A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral, majd a tojások sárgájába beleöntjük a lisztet és fele tojáshabot, szépen csomómentesre keverjük, s a végén hozzáadjuk a maradék habot és nagy, levegős mozdulatokkal összevegyítjük. Tepsibe simítjuk és megsütjük – mint a hagyományos piskótát! A massza egy 20 x 33 tepsi piskóta sütéséhez elegendő.
1. A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. 2. Elkészítjük a pudingot. 3. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. 4. H...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA 4 tojás sárgáját a vajjal kikeverjük. Felfuttatjuk az élesztőt a tejben kis cukorral, majd az egészet a liszttel kidolgozzuk. 2 részre osztjuk. Lap, töltelék, lap
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaó kivételével a hozzávalókat egy robotgéppel összedolgozzuk. Ebből a vaníliás tésztából tettem a formák aljára egy keveset, majd a kakaóport beledolgoztam a maradék tésztába,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük, a lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, és fészket készítünk a közepébe. Ebbe először cukrot, majd az élesztőt tesszük, és két dl tejet csurgatunk rá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű