menu

Családireceptkönyv.hu

Olasz almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g puha vaj,
250 g liszt,
2 teáskanál sütőpor,
csipet só,
150 g cukor,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál vanília kivonat,
75 ml tej,
4 db. alma,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés:


Így készül

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, rt, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.

3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.

4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat

5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.

6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.

Melegen és hidegen is finom.

A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.

Olasz almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Linzer tölcsér recept
Linzer tölcsér recept

Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Meggyes pite
Meggyes pite

- A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppe...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Rózsafánk
anya--Rózsafánk

1.) Az alapanyagokból könnyen nyújtható, rugalmas tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagra sodorjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet 3 különböző méreretű). Széleiket bevagdossuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Káposztás lepény
Káposztás lepény

A káposztát lereszeljük, sóval összedörzsöljük, és két-három órán át állni hagyjuk. A lisztet tojással, zsírral, sóval összemorzsoljuk, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy gyúrható...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk