22 cm átmérőjű kuglófforma,
240 g vaj,
240 g porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 citrom reszelt héja,
fél citrom leve,
4 tojás,
240 g liszt,
1 csapott teáskanál sütőpor,
zsemlemorzsa.
A bevonathoz: 12 dkg porcukor,
kevés citromlé,
2 evőkanál darabolt pisztácia
A sütőt 160 fokra melegítsük elő. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyenként adjuk hozzá. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk a vajas-tojásos masszába és az egészet rendesen keverjük össze. A masszát a formába öntjük és kb. 1 órát sütjük. A mázhoz a porcukrot a citromlével habosra keverjük, a kihűlt kuglófra öntjük, majd a kuglófot pisztáciával díszítjük. Igény szerint díszíthetjük reszeit citromhéjjal is.
Annyi evőkanálnyi lisztet cserélünk kakaóporra, ahány tojást használunk. Tehát a 4 tojásosnál 4-et. A fehérjét a cukorral habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverem,hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból palacsintát sütünk. A tejszínt felforraljuk egy darab vaníliával. A diót, cukrot és citromhéjat egy tálban összekeverjük, majd leöntjük a tejszínnel. Ha nagy...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűTöltelék: 3 dl tejből , 3 evőkanál liszttel és 15 dkg cukorral krémes tölteléket főzünk, kihűtjük. Egy kocka Rama margarint 3 evőkanál kakaó porral habosra keverünk. Összeforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A cukrot a tojássárgájával kikavarjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a tojássárgájához adjuk, majd a habba forgatjuk. P...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű