Barna tészta:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
20 dkg margarin
1 kiskanál sütőpor
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl – ezt összegyúrjuk és 3 részre osztva 30 percre mélyhűtőbe rakjuk
Fehér tészta:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
50 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 kiskanál sütőpor – ezt is összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk
baracklekvár
durvára vagdalt dió
Krém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
Egyesével kinyújtjuk a fehér tésztát, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva lekenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval és ráreszeljük a barna tésztát (amit lefagyasztottunk) nagy lyukú reszelőn. Mindhárom lapot külön-külön készre sütjük, 170-180°C-ra előmelegített sütőben.
A lisztet a tejben megfőzzük sűrű krémmé, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a könnyű, habosra kikevert vajkrémet. A süteményt megtöltjük a kész krémmel, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.
Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és alacsony hőfokon megpároljuk. A mazsolát már az elején hozzá lehet adni, így jól megszívja magát nedvességgel. A „dögl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, majd nyújtjuk.Ha nem elég nyúlós akkor tejet,rámát tegyünk bele. Ezután a tölteléket dolgozzuk össze, egyenletesen eloszlatjuk a tésztán,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat hámozzuk meg, szeleteljük fel és locsoljuk meg a konyakkal. A tojásfehérjékből a vaníliás cukorral verjünk habot. Ebbe forgassuk bele a banánokat és a baracklekvárt. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alámát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem – nem csavarom ki – majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű