Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Uráli torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Barna tészta:

25 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
20 dkg margarin
1 kiskanál sütőpor
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl – ezt összegyúrjuk és 3 részre osztva 30 percre mélyhűtőbe rakjuk

Fehér tészta:

20 dkg margarin
20 dkg cukor
50 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 kiskanál sütőpor – ezt is összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk

baracklekvár
durvára vagdalt dió


Krém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg margarin

Elkészítés:


Egyesével kinyújtjuk a fehér tésztát, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva lekenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval és ráreszeljük a barna tésztát (amit lefagyasztottunk) nagy lyukú reszelőn. Mindhárom lapot külön-külön készre sütjük, 170-180°C-ra előmelegített sütőben.
A lisztet a tejben megfőzzük sűrű krémmé, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a könnyű, habosra kikevert vajkrémet. A süteményt megtöltjük a kész krémmel, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.

Uráli torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Almás zserbó
Almás zserbó

Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és alacsony hőfokon megpároljuk. A mazsolát már az elején hozzá lehet adni, így jól megszívja magát nedvességgel. A „dögl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszrúd
Kókuszrúd

A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, majd nyújtjuk.Ha nem elég nyúlós akkor tejet,rámát tegyünk bele. Ezután a tölteléket dolgozzuk össze, egyenletesen eloszlatjuk a tésztán,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellizált sült banán rummal
Karamellizált sült banán rummal

A banánokat hámozzuk meg, szeleteljük fel és locsoljuk meg a konyakkal. A tojásfehérjékből a vaníliás cukorral verjünk habot. Ebbe forgassuk bele a banánokat és a baracklekvárt. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás mákos kevert pite
Almás mákos kevert pite

Az alámát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem – nem csavarom ki – majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk