30 dkg liszt
2 tojássárga
20 dkg ráma
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 reszelt citrom héja és kevés leve
Összegyúrni, nyújtani, szaggatni és sütni ( kb 10 perc alatt megsül)
Ha nem citromosan szeretnénk, akkor bármi mással is ízesíthetjük. Pl, kakaópor, vanília, pudingporok ( akár főzős ,akár főzés nélkülivel)
A maradék 2 db tojásfehérje felhasználásra keresd a dióscsók receptem :)
Maradék tojásfehérje a málnahabhoz is jó.
De le is lehet fagyasztani.
A datolya pépet érdemes már előző este előkészíteni. Cukor nélküli, tiszta, mag nélküli 100 g datolyát beáztattam annyi rizstejbe, amennyi éppen ellepte. Mielőtt elkezdtem sütni ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk fél dl tejben 2 kockacukorral, a többit a 2,5 dl tejben feloldjuk. 2. A liszthez adjuk az élesztőt, elkeverjük a tojássárgájával, vajjal, pici sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni,akkor még tegyünk hozzá 1 ek. tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Tojássárgáját a cukorral és a puha vajjal habosra felverni kb. 3 perc alatt. 2. Tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verni. 3. A lisztet a sütőporral elkeverni, a többi sz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű