Családireceptkönyv.hu

keksz finomságos


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
2 tojássárga
20 dkg ráma
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 reszelt citrom héja és kevés leve

Elkészítés:


Összegyúrni, nyújtani, szaggatni és sütni ( kb 10 perc alatt megsül)

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nem citromosan szeretnénk, akkor bármi mással is ízesíthetjük. Pl, kakaópor, vanília, pudingporok ( akár főzős ,akár főzés nélkülivel)
A maradék 2 db tojásfehérje felhasználásra keresd a dióscsók receptem :)
Maradék tojásfehérje a málnahabhoz is jó.
De le is lehet fagyasztani.

keksz finomságos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Pilótakeksz (vegán)
Pilótakeksz (vegán)

A datolya pépet érdemes már előző este előkészíteni. Cukor nélküli, tiszta, mag nélküli 100 g datolyát beáztattam annyi rizstejbe, amennyi éppen ellepte. Mielőtt elkezdtem sütni ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kuglóf - Töki kuglóf
Kuglóf - Töki kuglóf

1. Az élesztőt felfuttatjuk fél dl tejben 2 kockacukorral, a többit a 2,5 dl tejben feloldjuk. 2. A liszthez adjuk az élesztőt, elkeverjük a tojássárgájával, vajjal, pici sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mézes almás
Mézes almás

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni,akkor még tegyünk hozzá 1 ek. tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Nusskuchen (Diós kuglóf)
Nusskuchen (Diós kuglóf)

1.Tojássárgáját a cukorral és a puha vajjal habosra felverni kb. 3 perc alatt. 2. Tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verni. 3. A lisztet a sütőporral elkeverni, a többi sz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk