1,10 kg liszt,
1 csomag élesztő
5 kanál cukor
Kb 5 dl tej
1 csapot kanál só , amit pici vízben felolvasztani
10 dkg margarin
A hozzávalókat középkeménységűre jól összegyúrni, majd egy órát pihentetjük kelni hagyjuk
Két részre osztjuk és mindkettőt megfonjuk (4-es fonással jól mutat)
Zsírozott lisztezett tepsibe tesszük és még fél órát pihentetjük és kb. 1 óráig sütjük szép aranysárgára.
Für die Pavlovas die Eiweiße, 1 Prise Salz und den Essig mit den Quirlen eines Handrührers halb steif schlagen. Zucker langsam einrieseln lassen, dabei zu einem steifen Eischnee w...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát alaposan megmosod, majd pl. nokedli szaggatón lereszeled. Eszedbe ne jusson megpucolni! Egyrészt időpocsékolás, másrészt sokkal finomabb az íze, ha héjastól sül meg. Bőség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet, klopfolóval kisebb darabokra tőrjük. Vegyesen. Lehet benne por állag, kisebb nagyobb darabok, de nagykörömnél nagyobbak, ha lehetséges nem igazán. Öntsük hozzá a kávét,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport, 1 kávéskanál szódabikarbónát. 200 f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű