1,10 kg liszt,
1 csomag élesztő
5 kanál cukor
Kb 5 dl tej
1 csapot kanál só , amit pici vízben felolvasztani
10 dkg margarin
A hozzávalókat középkeménységűre jól összegyúrni, majd egy órát pihentetjük kelni hagyjuk
Két részre osztjuk és mindkettőt megfonjuk (4-es fonással jól mutat)
Zsírozott lisztezett tepsibe tesszük és még fél órát pihentetjük és kb. 1 óráig sütjük szép aranysárgára.
Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 250 fokra előmelegítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrni, három részre osztani. Az első lapot kinyújtani és a tepsibe tenni, rá lekvár és dió, rá a következő lap, arra is töltelék, tetejét lappal fedni....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKészítsünk kovászt 3 deci langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral és 3 evőkanál liszttel. A maradék porcukorral keverjük ki a tojássárgájákat, majd adjuk az érett ková...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű