Tészta : 85 dkg liszt, 1/2 tk sütőpor, 60 dkg margarin, 12.5 dkg cukor, 3 tojás, 2.5 dkg élesztő, kb. 2.5 dl tej.
Töltelék : lekvár, 30 dkg dió, 30 dkg kristálycukor
Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A többi tejet csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához!
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket pedig 3 egyenlő részre osztjuk.
Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk egy adag cukros dióval.
Ezt így rétegezzük a 4 tésztával. A felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit.
1 órát kelesztjük, majd sütjük.
180 fokon, kb. fél óra sül készre.
Szigorúan kihűlés után csokival bevonjuk.
Normál gáztepsi méretű sütemény lesz belőle.
Súgó91 hozzászólás
Frissítés
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.07.13. 10:02majerzsi
Szia Andi ! A tepsi méret engem is érdekelne , mert elég nagy adag a tészta , gondolom gáztepsi , de nem vagyok benne biztos ! Köszi
2014.06.18. 18:47bibi06
Szia Andi.
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád, hogy ezt az adag zserbót mekkora tepsiben sütötted?
Válaszodat előre is köszönöm.!
Brigi
2014.01.31. 19:32zsuzsaneni
Sziasztok!
Nálunk nagy kedvenc a zserbó! A család hipp-hopp elkapkodja. Mire ott tartunk, hogy jóllaktunk és elraknánk, azt vesszük észre, hogy mát csak alig maradt pár szelet! A zserbó nálunk a rangsor élén áll. Bármilyen családi összejövetel van, ez a süti mindg jól jön! :)
2012.12.24. 22:48Wivi
Köszönöm szépen a jó recepteket. Több mindent sütöttem már az oldalról, nagy sikerélménnyel :-) Ez a zserbórecept az első, amit "elmertem" készíteni, pedig nagyon szeretem. Rendkívül jól sikerült, a gyerekek is folyamatosan kérték az utánpótlást :-) (Nekem egy kicsivel kevesebb tejet vett fel a tésztája, de minden más ugyanaz az adag).
Mindenkinek boldog, békés karácsonyt és áldott új esztendőt kívánok!
2012.12.08. 18:25monica75
Szia! Megsütöttem ma a zserbót....nekem összeállt a fenti adagolással és mikor megsült akkor is szép lett, nem lett túl magas és lapos sem, pont mint a képen:)
2012.10.25. 08:06Bedike
Beke Ildikóhoz kérdésem lenne!
A csokimázt ha kikevertem főzni is kell, és ha igen meddig? Köszönöm előre a választ
2012.04.06. 17:48Duska
Drága Andikám.....
Nagyon nagyon finom.....ez a zserbóóó , anyosam csinálta meg....de mind 10 ujjunkat lenyaltuk utána.....minden elismerésem tied andikám............köszönjük a reccepteket....!!!!!!!!!!...továbbra is így drága andikám !!!
2012.03.23. 15:51dzsera
helloka!
hat amennyire izlett regebben is nekem ez a süti, annyira feltem az elkeszitesetöl!
de meg kell irjam, h NAGYON finom lett es raadasul csak 54dkg margarint tettem bele, mert több nem volt ith,.
en haz lekvarral csinaltam, de szerintem egy gyümölcsös 75%gyümölcstartalmu baracklekvarral is lehet csinalni, biztos h nem fog kifolyni.
KÖSZIKE a fincsi receptet:)
2012.03.22. 23:30Zsolo
Kedves Andi!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen lekvárt vegyek hozzá , ami nem fog kifolyni belőle sütés közben? Köszi.
Szia! Ne a leglágyabb, legfolyékonyabb lekvárt használd akkor nem lehet vele gond. Üdv, Andi
2012.02.13. 16:21Katalin49
Szia!
Gyönyörű a zserbód! Szeretném megkérdezni a csokimáz recepjét! Légyszi írd meg, mert már én is megsütöttem a zserbót, de a máz nem lett ilyen szép!
Előre is köszönöm!
Üdv: Katalin
Szia! Itt megtalálod az olvasztott csokoládé készítését :
Olvasztott csokoládé
Üdv, Andi
2012.02.08. 14:18SzJuli
Szia Andi!
Ez is ismételten sikert aratott !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm az egyszerű receptet!
Juli
2011.12.29. 13:00Zsuzsi88
Nekem az EGESZ oda egett! Pedig mindent ugy csinaltam ahogy levan irva. mar sok sutit keszitettem az oldalrol nagyon fincsik lettek de ez vhogy nem sikerult! pedig szilveszterre suttem a csaladnak
2011.07.07. 08:53Korall
Szia Andi!
Megsütöttem a zserbót , nagyon finom lett.Habár volt egy kis gondom....Kicsit soknak találtam a margarin mennyiségét,így gondoltam csak 35 dkg.-ot teszek bele.A tejet kb. 1 dl, tejben futtattam fel.Hát még így is ragacsos lett a tésztája.....Mi lett volna ha beleteszem az egész margarint?Így hozátettem még 4 kanál lisztet(kb. 8 dkg.)És így kaptam egy könnyen nyújtható tésztát.Nos alapjában véve jól sikerült, sőt nagyon finom lett, de nem értem Neked,Nektek , hogy sikerülhetett jól a fenti adagolással?
Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv.:Korall
2011.04.21. 14:55vargaandrea.
sya andi!! bár nagyon jo ez recept is de én ismerek egy más fajta zserbó receptet .csak anak az ujdonsága benne hogy egy kis rumal és a legfontosabb egészdióval, meg darárált dioval is készintendő ell
2011.03.21. 16:28meli
szia andi szerintem nagy szerüen nézki a süti és jolehet a tésztájais majd kipróbálom szia
2011.02.23. 08:48gorka
szia andi!
két kérdésem van. miért kell bele sütőpor is meg élesztő is, és hogy sót szoktál-e tenni bele? a héten megsütöm, mert eddig más regeptem volt de nem sikerült sosem. abban csak élesztő van, és tojássárga...
2011.02.09. 14:15manobaby
és egy harmadik kérdés: hány dkg csokoládé kell a tetejére?
2011.02.07. 17:29manobaby
Szia Andi! 2 kérdésem lenne: Az egyik,hogy kb. hányszor hány cmes tepsin sütötted? Elég,ha csak 1 éjszakát pihentetetem fogyasztás előtt,vagy puhulnia kell? Köszi a válaszod:)
2011.01.29. 18:05zsuzs
Kibújt a cukrász a férjemböl mióta rátaláltunk az oldaladra!
Minden elsöre remekül sikerül neki pedig elötte soha nem sütőt a család nagy örömére, pláne az enyémre. :)
Hálás köszönet
2011.01.22. 14:02Margo59
Nagyon örülök hogy ítt sok fínom süteményt receptet találtam már megsütöttem belöle már vagy 15 sűtit nagyon finomak lettek köszőnőm szépen.MARGO
2011.01.20. 16:06evi28
helló nagyon finom lett és ugyan igy néz ki az enyém mint a képen !!! nagyon izlett mindenkinek!!!!!!! gratulálok az oldalhoz
2010.12.26. 18:00timi
Szia Andi!
Nagyon jók a receptjeid már nagyon sok mindent megcsináltam az oldaladrol és azt kell mondjam szuper mind.örülök ,hogy rátaláltam erre az oldalra.zserbót is már másodjára csinálom nagyon izlik a gyerekeknek,köszi.timi
2010.12.26. 07:16judit
Azt még elfelejtettem,hogy én nekem,úgy lett sima a teteje,hogy egyszerűen a tésztát(kihűlt állapotban!!) megfordítottam .A tepsire rá a nyújtó lapot és egy ügyes mozdulattal megfordítom.(Én is ellestem egy főzőcske műsorban).
MINDENKINEK BOLDOG KARÁCSONYT!
2010.12.25. 21:16judit
SZIA ANDI!Nagyon sokat sütök,de még zserbóval nem próbálkoztam.Ma elkészítettem.Hát csuda finom lett,köszönöm a jó receptet!
2010.12.25. 19:06Dávidné Erika
Szia Andi!
Én megsütöttem és a család kedvence lett :) Nagyon fincsi ajánlom bárkinek ! Fincsi imádom :)
2010.12.23. 14:31joco
Szia Andi!
Én megcsináltam de ha hozzáadtam volna a tejet is akkor palacsinta tészta lett volna!!!
2010.12.23. 14:28KAndi
Szia Andi,
nekem darabokra tort a zserbom, mert rosszul szedtem ki, egy ep darab sem maradt :( :( Nincs valami otleted mit csinaljak a dios, lekvaros tesztabol?? Nem akarom kidobni... Koszonom segitsegedet! A.
2010.12.23. 08:46palkakati
Megcsináltam. Mindenki csak dicsérte, senkinek nem volt egy rossz szava se.
Mindenkinek Nagyon boldog karácsonyt kívánok.
2010.12.19. 12:25palkakati
Köszönöm szépen a receptet. A férjem zserbót kért karácsonyra, mert már unja a bejglit. Majd megírom, hogy hogy sikerült. Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek.
2010.12.13. 14:16Brigi
Köszi szépen a receptet,karácsonyra szeretném megsütni,majd megírom hogy sikerült!!:)
2010.11.28. 20:39erika
kősz a recetet .most fogom kiprobálni,majd megirom mien lett.szia
2010.11.21. 17:11Ica
Kipróbáltam a zserbót, nagyon finomra sikerült. A tetejét csokimáz helyett vaníliás porcukorral szórtam meg, így is tetszett mindenkinek.
2010.11.15. 12:07dévid
cya andi nogyon jol sikerült ez a sütim pedig elsüre nagyon jol sikerült cya
2010.11.02. 06:23Judit
Szia Andi! Megsütöttem én is és kiadós finom lett. Jók a receptjeid nagyon!
2010.09.07. 07:24Betti
Sziasztok!
A süteményeken úgy lesz sima és fényes a csokimáz, hogy a nagyjából el kell oszlatni és utána a tepsit/tálcát néhány cm magasságból többször vissza kell ejteni az asztalra. Ettől szépen egyenletesen eloszlik és fényes lesz. Úgy is elég az aztalhoz "csapkodni", hogy csak az egyik sarkát emelitek meg.
Sok sikert:
DemeterBetti
2010.09.03. 22:33Betty
Nagy kedvencem ez a süti sokszor sütöttem már mindenkinek csak ajálni tudom
2010.08.15. 21:29szabó isvánné
Szia Andi!
A recepted alapján csináltam meg a kekszes krémest, nagyon finom lett.
Én nem régóta tudok netezni, de nagyon örülök, hogy sikerült megtalálnom az oldaladat.
Sok sikert, és jó egészséget kívánok, üdv Judit
2010.07.24. 12:30Kállai Henrietta
Szia
Nagyon tetszik ez a recept mindenki nevében köszi :),én már másodszor csinálom ezt a sütit és most is tuti lett köszi
2010.06.12. 14:26nina
2010.01.26 11:31
BALOG CSABÁNÉ
SZIA ANDI ÉN MÉGIDÁIG NEM MERTEM HOZÁFOGNI A ZSERBÓHOZ DE MIÓTA A TESÜTIEIDET SÜTŐGETEM AZÓTA BÁRMEJIKET MEG SÜTŐM PERSZE ERŐL AZ OLDALROL MERT NAGYON FINOMAK ÉS SIKERÜLNEK KŐSZŐNŐM HOGY VAN IJEN JO OLDALAK”
2010.05.10. 21:01csikimiki
nagyon jol nez ki holnap megcsinalom
2010.04.25. 15:17Torma Roxana
nagyon jó néz ki csak az a baj hogy kitudnád nyomtatni ha megkélek ha igen irj a freemailomra és megadom a cimim persze ha lehet ingyen mert nagyon kellen e
kösszike
2010.04.12. 17:37nikybaba
Szia Andi
olyan kérdésem lenne hogy a 2.5dl tejet mind felhasználtad nem vol sok neked mert én ma megcsináltam és ahogy irtad nem egyszerre öntöttem bele a tejet de nagyon sok lisztet fel vett még a tésztám ennek igy is kell lennie vagy valamit elrontottam netalán??még kel a tésztám remélem nagyon finom lessz de én kicsit sokalltam a 2.5dl tejet!!
2010.04.03. 22:43marcsika1982
Ez a Zserbó recept valóban az egyik legnagyszerűbb recept.Én ma sütöttem először és tökéletes lett.
Andi gratulálok az oldaladhoz.Csak igy tovább.
2010.03.13. 17:56Franciska
A héten elkészítettem ezt a receptet, életemben először vendégeknek. A recept tökéletes. A sütemény nagyon finom.
Üdv: Franciska
2010.02.17. 13:01Rentta
Sya Andi!!
Megcsináltam ezt a sütit a te recepted alapján úgy, hogy nem tudok se főzni se sütni. És isteni lett!!!! Igaz a csokival szenvedtem de azért azért az is jól sült el. Szóval mindenkinek ajánlom mert könnyű elkészíteni és nagyon finom :)
Köszönöm még1x sya
2010.02.11. 13:36SZéllDénesné
Ez nagyon finom ezt az én családom is nagyon szereti.
2010.02.05. 12:46ibi11
nagyon finom üdv.ibi11
2009.12.24 14:22
ibi
„szia Andi! most csinálom a lányaimal és kiváncsi leszek mien lesz .
olvastam a töbi komentárt és ugy tűnik nem nehéz,ésa lányom kedevnceés meg probáljuk el késziteni
nagyon kösy a receptet és drukolj hogy sikierűljön
Űdv.ibi Nagybajombol”
2010.01.29. 16:27szandi
szija andi nagyon jó a recept nagyon örülök hogy meg találtam ezst az oldalt
2010.01.26 11:31
BALOG CSABÁNÉ
SZIA ANDI ÉN MÉGIDÁIG NEM MERTEM HOZÁFOGNI A ZSERBÓHOZ DE MIÓTA A TESÜTIEIDET SÜTŐGETEM AZÓTA BÁRMEJIKET MEG SÜTŐM PERSZE ERŐL AZ OLDALROL MERT NAGYON FINOMAK ÉS SIKERÜLNEK KŐSZŐNŐM HOGY VAN IJEN JO OLDALAK”
2010.01.26. 15:58bekk ildiko
Csoki máz.
5 dkg margarin,10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor és 4 evőkanál forró víz.
Simára kikevered és szép fényes mázt kapsz.
2010.01.26. 11:31BALOG CSABÁNÉ
SZIA ANDI ÉN MÉGIDÁIG NEM MERTEM HOZÁFOGNI A ZSERBÓHOZ DE MIÓTA A TESÜTIEIDET SÜTŐGETEM AZÓTA BÁRMEJIKET MEG SÜTŐM PERSZE ERŐL AZ OLDALROL MERT NAGYON FINOMAK ÉS SIKERÜLNEK KŐSZŐNŐM HOGY VAN IJEN JO OLDALAK
2010.01.19. 14:08Boldizsár Krisztina
Keves Andi! Nekem a csokimáz soha nem sikerül. Hogyan lehet ilyen szépet készíteni, mint amilyen a te zserbódon van??? Olajat teszel hozzá? Miért ilyen szép? Köszi: Bcinka
Szia! Van egy rovatom az olvasztott csokoládé készítéséről :
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29086019
Légyszi olvasd el hátha segít. Üdv. : Andi
2010.01.16. 14:24S. Timi
Szia !!!!!!!!
Köszönöm ezt a finom receptet nagyon jó és puha lettt a süti ízlet és nem sokáig tartott köszike Timi
2010.01.07. 21:06Tisztisz
Sziasztok!
Én anyósomtól kaptam zserbó receptet, majdnem ugyanez, csak ő margarin helyett zsírral csinálja, és kissebb mennyiséget. 65dkg liszt, 20dkg zsír.... A dióhoz szokott még keverni reszelt citromhéjat is. Én kipróbáltam mert igazi zserbó mániás vagyok, és ez az eddigi legfinomabb zserbó amit életemben ettem. Ahhoz képest, hogy életemben először sütöttem nagyon jól sikerült, csak a csokimázzal volt egy kis problémám. Sokáig simogattam :D és nem lett túl szép, de végül is a család ette szerencsére senki nem a csokimázat nézte, hogy milyen sima :)
Én a töltelékhez házi lekvárt használok, egy üveggel ami kb. 2,5-3 dl-es. Arra nagyon figyelj, hogy csak annyi diót tegyél rá, amennyit a lekvár felvesz, különben száraz lesz és a dió morzsálódni fog.
2010.01.05. 18:50MSE
Szia!
Most készülök majd elkészíteni a zserbót...A töltelékhez mennyi lekvár kell?
Köszi!
2010.01.05. 14:15Cs. Kriszti
Szia Andi!
Megsütöttem, nagyon finom lett. A gondom a tetejével van, mert úgy néz ki, mintha egy domborzati térkép lenne - tiszta hepe-hupa - nem olyan szép sima, mint a tied. Megszurkálom a lapokat, a felsőt is (még egy kicsit meg is tapicskolom, hogy ne legyen hepe-hupás - vagy lehet, hogy ezt nem kellene?). Köszi: Krisz
2009.12.28. 10:09Orsi
Szia Andi!
Kb. hányszor hányas tepsire elegendő a tésztamennyiség? Köszönöm a segítséget!
Szia! Kb. 23 * 33-as tepsi méretű. Andi
2009.12.28. 08:49vajdaeni
Karácsonyra megsütöttem a zserbót,nagyon nagyon finom,de szerintem is kicsit tul sok a tészta,nem lettek olyan igazi szép vékonyak a lapok!A férjem elévette a nagymama régi receptjét,amibe minden ugyanigy van leirva,csak kisebb menyiségbe,és neki igazi vékony lapokkal sikerült!De az ize az nagyon szupi:)!
2009.12.28. 00:07BBildiko
Szia!
Először csináltam zserbót, nagyon jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlett!
Köszi,
Ildi :)
2009.12.25. 10:13ANDI
Szia! Tegnap sütöttem meg az életem első zserbóját a te recepted alapján és kiváló lett ! Már nem ez az első recept tőled amit kipróbáltam és jók nagyon!Boldog karácsonyt!!!!
2009.12.24. 14:22ibi
szia Andi! most csinálom a lányaimal és kiváncsi leszek mien lesz .
olvastam a töbi komentárt és ugy tűnik nem nehéz,ésa lányom kedevnceés meg probáljuk el késziteni
nagyon kösy a receptet és drukolj hogy sikierűljön
Űdv.ibi Nagybajombol
2009.12.22. 22:01meli
Szia Andi.
Tök jó az oldal már pár sütikét ki probáltam ,de most azt szeretném kérdezni hogy a zserbót légkeverésen vagy alsó felső sütéssel kell sütni?És melyiket hány fokon kell használni?
köszi
Meli
2009.12.22. 20:57Márti
heuréka. !!!!!!!!!megcsináltam. köszönö Andi.
Tiszaújbol ÜDV. Márti
2009.12.21. 12:49hajni
Szia! Pontosan kimértem a hozzávalókat és szinte folyós tésztát kaptam, rengeteg lisztet felvett még. Most sül remélem jó lesz, még életemben nem sütöttem. Köszi a receptet és gratulálok az oldaladhoz.
Szia! A kelt tésztákhoz soha nem szabad az összes folyadékot egyszerre a tésztához adni. Csak fokozatosan, amennyit a liszt felvesz, mert minden liszt más. Üdv. : Andi
2009.12.20. 20:35Kukonya
Szia Andi!
Először is azt szeretném mondani hogy nagyon jó az oldal és sok mindent kipróbáltam már!Mindig minden sikerült is,de most a zserbóval úgy jártam hogy szét repedt a teteje.van rá tipped hogy mitől lehet???Az ize isteni csak ne lenne megrepedve...Bár gondolom még a csoki takarja majd valamennyire.
Köszi hogy vagy nekünk!
Kedves Kukonya! Szerintem az lehetett, hogy ott ahol megrepedt ott vékonyabbra gyúrtad, vékonyabb lett a tészta. Remélem azért elfogy! Üdv. : Andi
2009.12.19. 15:59vincze ferencne
szia én csak megszeretném kérdezni,hogy a tojás egyben kell a tésztában rakni? köszi szia erika
Erika, igen egész tojást kell hozzáadni. Andi
2009.12.15. 09:03kety
Kedves Andi!
Koszonom ezt a receptet!! Nagyon jol sikerult a zserbom!
2009.11.24. 14:29angéla
én nagyon szeretek sütni minden félét.ezt a receftet is ki probáltam de ez a süti ijen formában ezel a receftel isteni.én nem igy ismertem de mindig ezt a receftet fogom használni ,köszi....andi
2009.11.24. 11:15ildikó
Nem szerettem a zserbót,de a képen nagyon jól néz ki és megcsinálltam isteni finom köszi.
2009.11.14. 14:37Reni
Eddig nem szerettem a zserbót, most készítettünk először a párommal a te recepted alapján és nagyon-nagyon finom lett. Megszerettem!!!!!Köszi
2009.11.13. 11:22erica78
Nagyon jo recept gratula Andi!
2009.11.13. 10:05Anna Panna
Megcsináltam és nagyon fini lett,de csak annak köszönhetöen,hogy elég régen sütögetek és látom ha valami nem teljesen jó.A tésztája finom lett,de egy tepsire nagyon sok,ahhoz,hogy finom vékony lapok legyenek és igy nézzen ki mint a képen.Nekem lett egy rendes aragaz tepsi és még egy 32 x 43 s tepsi is.De nagyon finom volt még napok múlva is,bár csak azért érte meg mert elrejtettem ugyanis a férjem kedvence a zserbó.Szóval a recept jó,csak sok a tészta egy tepsire,igy nem lesz a képhez hasonló szép süti.
2009.11.08. 17:22erica78
Köszönöm a receptet ma meg csináltam és nagyon fini lett!
2009.10.29. 00:10Gabor
Olyan gusztán néz ki ez a zserbó, hogy jővő héten el fogom készíteni..:) már 10.perce figyelem milyen szabályos és ennivaló..:)
2009.10.22. 15:17Kriszta
Szia Andi!
Életemben először a Te recepted alapján sütöttem meg a zserbót. Nagyon fincsi lett! Köszi a receptet! Nagyon jó ez az oldal, sok fincsi dolgot találtam.
2009.10.20. 10:29renata126
és még a kérdésem tegyek a tebsibe valamit hogy ne égjen le?vagy csak kenjem ki vajjal?.köszi
Használj sütőpapírt!
2009.10.20. 10:27renata126
szia!andi nekem az lenne a kérdésem.hogy milyen csokimázz kell,rá.mit kell vennem hozzá?köszi
Bal oldalt a képgalériában megtalálod az olvasztott csokoládé készítését! Andi
2009.10.16. 13:26Annabella
Szia
Nekem annyi a kérdésem hogy a tésztát még utána kelesszem vagy nem kell. Lécci válaszolj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):)
Puszi Annabella
Annabella, bal oldalt a képgalériában megtalálod az olvasztott csokoládé készítését! Andi
2009.10.03. 05:59Monika
nekem az a kerdesem,hogy a teszta osszegyurasa utan nem keleszted kulon ?csak mikor mar ossze allitod a tesztat a tepsiben?
Csak akkor kell keleszteni amikor összeállítod a tésztát. Andi
2009.08.16. 22:03GalGabi82
Szia!
Nem igazán szoktam sütögetni, így talán ez a 2. normális süti vagy torta amire rászántam magam! Nagyon finom lett! Bár nekem is híg lett, de megoldottam egy kis plusz liszttel! Köszönöm a receptet! :)
Már keresem, hogy mi lesz a következő!
2009.08.06. 15:09Viol
Szia Andi!
Azt szeretném kérdezni, hogy tepsiben kell-e sütni, vagy csak sütőlapon, esetleg tepsi hátulján? Mivel azt írtad, hogy az utolsó lapot nagyobbra kell nyújtani, hogy befedje a többit. Válaszodat előre is köszönöm. Viol
Szia! Csak egy nagyon kicsivel kell nagyobbra nyújtani a felső lapot. Jobb sütőlapon vagy tepsi hátulján sütni, mert könnyebb vele bánni, mintha tepsibe teszed. De persze sütőlapja nem mindenkinek van....Üdv. : Andi
2009.07.15. 22:05Juci1010
Szia Andi !!!
Nagyonfinom a zserbó ! Légyszíves ird meg, hogy a csokimázat hogy csinálod. Az nekem soha nem ilyen egyenletes, és nem ilyen fényes.
Köszönöm: Juci
Kedves Juci, a csokimáz készítését itt találod :
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29086019
Üdv. : Andi
2009.07.09. 05:46Anna
Hétvégén megsütöttem. Nagyon finom!
2009.07.07. 17:10Hanika
Szia Andi!
Olyan problémám lenne, hogy megsütöttem a zserbót, de a végeredmény nem süti jellegű lett, hanem inkább diós-kifli jellegű tészta lett az eredménye... Nagyon magas lett... egyáltalán nem olyan, mint a tied. Mindent pontosan kimértem, s a receptet követve készítettem el... Akkor mégis mi lehetett a baj? Köszönöm válaszodat!
Hanika
Kedves Hanika! Én úgy gondolom, hogy nem nyújtottad elég vékonyra a tésztát, ezáltal lett magas is a süti. Legközelebb nyújtsd sokkal véknyabbra és szerintem sikerülni fog. Üdv: : Andi
2009.07.03. 13:30Hamio
Szia Andi!
1 kerdes: nem sok a margarin?Nekem kellett meg hozzaadnom lisztet,hogy ne legyen annyira ragacsos,plussz meg egy kicsit betettem a hutobe,hogy nyujtani tudjam... Vajon miert?Csak nekem?
Elore is koszi valaszod! Szio: Szilvi
Szia Szilvi! Nem sok a margarin. Legközelebb próbáld egy kicsit kevesebb folyadékkal. Sajnos nem tudom, hogy mitől ragadhatott a tésztád, mert nekem mindig sikerül gond nélkül kinyújtani ezzel a kiméréssel. Andi
2009.06.20. 19:17vargajozsefne@citromail .hu
nagyon finom akedvenc sutim nagyon konyu el késziteni
2009.06.18. 22:52Sápiné Nagy Mária
Szia Andi!
Azt szeretném kérdezni, hogy gázsütőben kb. mennyi ideig kell sütni a zserbót? Csúcsszuper az oldalad, már nagyon sok receptet kipróbáltam. Üdv .: Marika
2009.06.17. 20:43Zsóka
Nálunk az egyik kedvenc a zserbó. Sokszor szoktam sütni. Nagyon egyszerű az elkészítése, nekem mindig jól sikerül, mondhatom olyan mint a képen látható.
Továbbra is nagyon jó az oldal. Sokat látogatom. Gratulálok. Zsóka
2009.06.17. 20:05marika
Köszönöm szépen a recepteket .Zserbót én is sütöttem már nem nagy sikerrel.De az a recept kissebb mennyiségü hozzá valókból állt.Biztos ez volt a baj. Ez a recept olvasás után nagyon jó .Hétvégén meg is sütöm .Köszi.....Marika
2009.06.17. 11:11márti
Imádom a zserbót de még soha nem mertem belekezdeni,...Talán majd most?
köszönöm
2009.06.15. 09:45Bóna Ilona
Szia Andi!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez az adag gáztepsi méretű?
Köszi a választ.
Szia Ilona! Igen, ez egy normál gáztepsi méretű. Üdv. : Andi
2009.06.13. 15:37hagymási sándor
köszi szépen a receptet nagyon jol sikerült,szuper az oldalad.szerintem még meg fogom látogatni
Oldal tetejére
adag
A tojást és cukrot habosra kikeverni,majd hozzáadjuk a tejfölt,a vaníliás cukrot,margarint.Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.(sütőport a lisztel kell elkeverni)Laza,könnye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. 2. A lisztet szitáld egy tálba, add hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűganache-hoz a Guinness-t és a glükózt/mézet összemelegítem: semmiképp sem forralom fel, csak olyan csípősre melegítem. A felmelegített Guinness-t három részletben az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű