25 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
1 tojás
15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
5 dkg étcsokoládé
5 dkg sima tejcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
1 csipet só
Ez egy keksz, nincs agyonbonyolítva, szinte még el sem kezded, és már a sütőben pirul. A vajat vedd rá, hogy könnyen alakítható legyen, majd keverd benne simára a cukrot. A lisztet a sütőporral szitáld hozzá, de ha nincs kedved, a szitát most el is hagyhatod. Üsd hozzájuk a tojást a sütőpor társaságában, majd keverd az egészet simára.
A csokikat darabold random méretű kis kockákra - külön jó a nagyobb darabokkal felvértezett sütiket kivadászni fogyasztáskor -, majd keverd a masszához. A sütőt melegítsd elő 190 fokra, egy kibélelt tepsibe adagolj kedvednek megfelelő méretű kekszekhez való masszát, majd told be, várj körülbelül tíz percet, és már ki is veheted a forró, csokis süteményt.
A csokit óvatosan olvasszuk meg vízfürdő felett. Válasszuk szét a tojás sárgáját és fehérjét. A sárgáját és egy kevés chili port kavarjuk el a felolvasztott csokiban, míg a fehérjé...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyűez
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hét (7) részre osztjuk, és egy nagyobb tepsi hátán megsütjük. Krém: 10 dkg lisztet, 1 liter tejet sűrű péppé főzzünk, 30-40 dkg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A hozzávalókat megfelezzük, mert az egyik piskótánk csokis a másik pedig gyümölcsös lesz. A vajat a cukorral a vanília aromával és a tojásokkal elkeverjük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű