Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Darálós keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
25 dkg cukor
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1,5 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:


A margarint a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzádologzzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Jól összegyúrjuk, majd a tészta feléhez hozzáadjuk a kakaóport, jól beledolgozzuk. A tésztát hütőbe tesszük pár órára.

A húsdarálót összeszereljük, felszereljük a kekszformálót, és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem látszik, hogy megsült-e.

Darálós keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Talkedli
Talkedli

A lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt ½ dl langyos, enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szegedi rezgős lepény Diétás!
Szegedi rezgős lepény Diétás!

APR 2 Szegedi rezgős lepény (paleo) Régóta érlelődött már a fejemben -az amúgy nagyon népszerű- szegedi rezgős lepényem paleos változatának gondolata. Ma el is érkez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NARANCSOS OROSZKRÉM SZELET
NARANCSOS OROSZKRÉM SZELET

Elkészítése: Megsütünk 2 x 4 tojásos piskótalapot a szokásos módon és félretesszük hűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforraljuk, majd jól leöblítjük és lecsepegtetjük. A pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Finom linzer
Finom linzer

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk