70 dkg liszt
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
25 dkg cukor
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1,5 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A margarint a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzádologzzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Jól összegyúrjuk, majd a tészta feléhez hozzáadjuk a kakaóport, jól beledolgozzuk. A tésztát hütőbe tesszük pár órára.
A húsdarálót összeszereljük, felszereljük a kekszformálót, és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem látszik, hogy megsült-e.
1. A tojást a zsírral, mézzel, tejjel és cukorral jénai tálban, vízgőzön állandóan keverve (kb. 10 percig) felmelegítjük. 2. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez, és gyor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük. A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is. A tésztához a liszthez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A túrót áttörjük, a mazsolával,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a ricottát, a joghurtot, az édesítőt és a citromhéját, majd helyezd a hűtőbe. Egy kis edényben keverj össze 1 kanál zselatnint és 2 kanál vizet, majd hagyd besűrűsödn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű