2 dl tejföl > kefír
4 tojás
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál rétesliszt
¼ rúd vanília kikapart magjai > fél tasak van.cukor
1 kezeletlen citrom héja
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a porcukorral nagyon kemény habot verünk. Ez eltart egy ideig, de így nagyon jó tartású lesz a tojáshab.
2. A sárgáját kikeverjük a tejföllel, a liszttel, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal. Több részletben, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
3. Sütőpapírral nem kibélelt 20x30 cm-es tepsibe, vagy 24 cm átmérőjű kerek tepsibe öntjük a masszát. Vagy egyszemélyes felfújtas tálakba. 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
4. Porcukorral és lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Egy másik tálban verjük habosra a tojást, a cukrot és az olajat, végül adjuk hozzá a tejet, és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA palacsintához az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a csipet sót és a vajat egy tálban összemorzsoljuk.. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a sütőport. Végül keverünk hozzá egy egész to...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes