50 dkg cukor
4 db tojás
44 dkg finomliszt (finom)
2 dl napraforgó olaj
4 dl tej
1 csomag sütőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
1. A cukrot a tojásokkal fehéredésig keverjük. Ez géppel is eltart 15 percig, hogy jó legyen.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral, szódabikarbónával. Lassan hozzákeverjük a tojásos masszához a tejjel, olajjal együtt.
3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy jó magasan (kb. 10 cm) túllógjon a formán. A forma alját ezután kikenjük olajjal, és beleöntjük a masszát. Forró sütőben lassú tűznél megsütjük (tűpróba!).
Én a tortaformát kibélelem jó magasan papírral ... és így elfér benne!
A banánokat megpucolom és karikára vágom. A pudingport a cukorral összekeverem, majd a tasakon leírt módon megfőzöm. Félreteszem hűlni, néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön a teteje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuallererst schlagt ihr das Eiweiß, unter Zugabe der Prise Salz zu einem steifen Schnee. Sobald das Eiweiß steif geschlagen ist, gebt ihr den Zucker, die gemahlenen Haselnüsse und...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyés szelet tésztájához keverőtálba tesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját eg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz