50 dkg cukor
4 db tojás
44 dkg finomliszt (finom)
2 dl napraforgó olaj
4 dl tej
1 csomag sütőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
1. A cukrot a tojásokkal fehéredésig keverjük. Ez géppel is eltart 15 percig, hogy jó legyen.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral, szódabikarbónával. Lassan hozzákeverjük a tojásos masszához a tejjel, olajjal együtt.
3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy jó magasan (kb. 10 cm) túllógjon a formán. A forma alját ezután kikenjük olajjal, és beleöntjük a masszát. Forró sütőben lassú tűznél megsütjük (tűpróba!).
Én a tortaformát kibélelem jó magasan papírral ... és így elfér benne!
Önállóan is nagyon finom keksz, de a közelgő Valentin nap alkalmából díszíthetjük, így ajándéknak is kiváló lehet. A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, és enyhén lisztezett felület...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gesztenyés masszát (alap) egyenletesen a tepsi aljára nyomogatjuk. A krém egyik felét rákenjük. A rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész. (Vigyázz, nehogy túlságosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérem, összedolgozom, eléggé lágy masszát kapok. Mivel mi jobban szeretjük a kisebb méretű kekszeket, csak dió-fiókányi darabokat gömbölyítek a tésztából. Sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A barackokat langyos vízbe áztassuk be. Amikor már nagyon puhák, daráljuk le teljesen pépesre. A diót is daráljuk le, és keverjük el a porcukorral. A pépet keverjük el...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes