50 dkg cukor
4 db tojás
44 dkg finomliszt (finom)
2 dl napraforgó olaj
4 dl tej
1 csomag sütőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
1. A cukrot a tojásokkal fehéredésig keverjük. Ez géppel is eltart 15 percig, hogy jó legyen.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral, szódabikarbónával. Lassan hozzákeverjük a tojásos masszához a tejjel, olajjal együtt.
3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy jó magasan (kb. 10 cm) túllógjon a formán. A forma alját ezután kikenjük olajjal, és beleöntjük a masszát. Forró sütőben lassú tűznél megsütjük (tűpróba!).
Én a tortaformát kibélelem jó magasan papírral ... és így elfér benne!
1. Tojásfehérjét kemény habbá verjük. 2. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, liszttel, tejföllel, majd óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. 3. A mas...
Elkészítési idő: 30 perc. Az összetevőkből piskótát sütünk. Sűrű krémet főzünk a fentiekből. Ha kihűlt, adunk hozzá 10 dkg vajat és rumaromát.
Elkészítési idő:A zabpelyhet és az enyhén megpirított kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük, villával szétnyomkodott banánt keverünk hozzá, és annyi vizet öntünk rá, hogy az egészből egy nagy...
Elkészítési idő: