Tészta hozzávaló 16-24 darabhoz:
120 g Mascarpone vagy natur Philadelphia
120 g vaj
40 g kristálycukor
170 g simaliszt
1 csipet só
Diós töltelék:
40 g kristálycukor
25 g mazsola
40 g durvára tört dió
1 mokkáskanál kakaópor (a kakaó helyett fahéjat is tehet aki szereti)
baracklekvár a kenéshez
Csokoládés töltelék:
1 mokkáskanál kakaópor
40 g kristálycukor
30 g minimum 53%-os étcsokoládé
(+ 1 mokkáskanál fahéjat is tehet aki szereti)
olvasztott vaj a kenéshez
A kenéshez:
1 tojássárgája + pici tej
Mindegyik tölteléket nyomkodjuk bele a tésztába.
Elkészítés:
A krémsajtot a vajjal, cukorral habosra keverjük. Jobb ha géppel mert akkor nem olvad annyira a massza.
Ezt a vajas krémet a liszttel és sóval jól összegyúrjuk lisztezett gyúródeszkán. Folpackba csomagolva min. 1 órára a hűtőbe tesszük, de előző nap is elkészíthetjük.
Diós töltelékhez összekeverjük a cukrot, a kakaót, a mazsolát és a durvára vágott diót.
Csokoládés töltelékhez a kakaót a cukorot és a durvára vágott csokoládét összekeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lehűtött tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe.
Másik feléből lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű kört nyújtunk.
Ne ijedjünk meg ha kicsit a szélei törnek, lisztet használjunk a tetejére is nyújtás közben.
A kinyújtott tésztát megkenjük a lekvárral és eligazítjuk rajta a diós tölteléket, jól nyomkodjuk is rá.
Pizzavágóval kedvünk szerint 8 vagy 12 cikkre vágjuk, feltekerjük őket és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk, olvasztott vajjal jól megkenjük és a csokoládés töltelékkel megszórjuk, majd rányomkodjuk. Szintén cikkekre vájuk, tekerjük.
A tetejüket 1 tojássárga és pici tej keverékével lekenjük, majd 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni és csak utána tegyük tányérra, mert különben szétesik annyira puha!
A hozzávalókat összegyúrjuk, rizslisztes szilikonlapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, szaggatunk, villával megpöttyözzük és sütőpapíron 10 percet sütjük 180 fokon. Kiváló alapja a kókuszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibélelünk. A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a kakaót, végül belekeverjük a tojások felvert hab...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KözepesElkészítés Moskauer csokis diós narancsosA moskauerhez a diót mozsárban aprítsuk durvára. Ne daráljuk, akkor jó, ha maradnak apró darabok benne. A tejszínt, vajat és a cukrot lá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű