Családireceptkönyv.hu

Rugelach - diós és csokoládés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávaló 16-24 darabhoz:
120 g Mascarpone vagy natur Philadelphia
120 g vaj
40 g kristálycukor
170 g simaliszt
1 csipet só

Diós töltelék:
40 g kristálycukor
25 g mazsola
40 g durvára tört dió
1 mokkáskanál kakaópor (a kakaó helyett fahéjat is tehet aki szereti)
baracklekvár a kenéshez

Csokoládés töltelék:
1 mokkáskanál kakaópor
40 g kristálycukor
30 g minimum 53%-os étcsokoládé
(+ 1 mokkáskanál fahéjat is tehet aki szereti)
olvasztott vaj a kenéshez

A kenéshez:
1 tojássárgája + pici tej

Elkészítés:


Mindegyik tölteléket nyomkodjuk bele a tésztába.

Elkészítés:
A krémsajtot a vajjal, cukorral habosra keverjük. Jobb ha géppel mert akkor nem olvad annyira a massza.
Ezt a vajas krémet a liszttel és sóval jól összegyúrjuk lisztezett gyúródeszkán. Folpackba csomagolva min. 1 órára a hűtőbe tesszük, de előző nap is elkészíthetjük.
Diós töltelékhez összekeverjük a cukrot, a kakaót, a mazsolát és a durvára vágott diót.
Csokoládés töltelékhez a kakaót a cukorot és a durvára vágott csokoládét összekeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lehűtött tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe.
Másik feléből lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű kört nyújtunk.
Ne ijedjünk meg ha kicsit a szélei törnek, lisztet használjunk a tetejére is nyújtás közben.
A kinyújtott tésztát megkenjük a lekvárral és eligazítjuk rajta a diós tölteléket, jól nyomkodjuk is rá.
Pizzavágóval kedvünk szerint 8 vagy 12 cikkre vágjuk, feltekerjük őket és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk, olvasztott vajjal jól megkenjük és a csokoládés töltelékkel megszórjuk, majd rányomkodjuk. Szintén cikkekre vájuk, tekerjük.
A tetejüket 1 tojássárga és pici tej keverékével lekenjük, majd 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni és csak utána tegyük tányérra, mert különben szétesik annyira puha!

Rugelach - diós és csokoládés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Titty
Bejgli,a Karácsonyi klasszikus
Bejgli,a Karácsonyi klasszikus

Az élesztőt a tejben felfuttatom. A liszthez hozzáadom a cukrot, a sót, és a vajjal finoman elmorzsolom. A tojást a sárgákkal és az élesztővel elhabarom, majd a morzsához adom, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
482. Csupa csokis süti
482. Csupa csokis süti

A vizet,margarint, kakaót és összeforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Utoljára kerül bele a joghurt, tojás és a vaníliás cukor. 30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
A legveszélyesebb sütirecept
A legveszélyesebb sütirecept

Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is, és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk ho...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk