A tésztához:
8 tojás sárgája
5 tojás fehérje
15 dkg liszt
21 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
A krémhez:
30 dkg darált dió
25-25 db fél diógerezd
25 dkg Ráma
15 dkg cukor
rum izlés szerint
2 dl tej
3 ek. liszt
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk, és összekeverjük őket. A sárga masszához óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot. Sütőpapírt teszünk a tepsi hátsó felére, margarinnal vékonyan megkenjük, majd a piskótatésztából 3 lapot sütünk (25x30 cm) a 180 fokos előmelegített sütőben. Kb. 10 perc.
Két dl tejet felforrósítunk és leöntjük vele a darált diót. 2-3 ek. margarinból a liszttel és a maradék tejjel besamelt készítünk. Hozzáadjuk a cukrot, a margarint (esetleg összeolvasztani) majd elkeverjük a leforrázott dióval és a rummal. Hagyjuk kihűlni és megtöltjük vele a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson krém. Kb. 4x4 centis kockákat számolunk és így helyezzük el a tetejére a diógerezdeket. Lehetőleg 1 napi állas javasolt.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, tejföllel lazítható ha nagyon nem akar összeállni. A töltelékhez az almát vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerinti cukorral és fűszerekkel megp...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2 újjnyi olajat öntünk 1 serpenyőbe, 2 tepsit, porcukrot, vaníliás cukrot elkészítünk, aze egyik tepsibe szedjük (papírra, hogy beigya a zsírt), a masikon tároljuk és porcukorzzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Ketté vesszük. (lehet duplán venni a tésztát) A tepsit vajjal kikenünk . A tészta felére rárakjuk a babapiskótát ,majd a befőt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük, a tejet az élesztővel és a fruktózzal elkeverjük, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Hengert formálunk belőle, amit 3 egyenlő részr...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű