A tésztához:
8 tojás sárgája
5 tojás fehérje
15 dkg liszt
21 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
A krémhez:
30 dkg darált dió
25-25 db fél diógerezd
25 dkg Ráma
15 dkg cukor
rum izlés szerint
2 dl tej
3 ek. liszt
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk, és összekeverjük őket. A sárga masszához óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot. Sütőpapírt teszünk a tepsi hátsó felére, margarinnal vékonyan megkenjük, majd a piskótatésztából 3 lapot sütünk (25x30 cm) a 180 fokos előmelegített sütőben. Kb. 10 perc.
Két dl tejet felforrósítunk és leöntjük vele a darált diót. 2-3 ek. margarinból a liszttel és a maradék tejjel besamelt készítünk. Hozzáadjuk a cukrot, a margarint (esetleg összeolvasztani) majd elkeverjük a leforrázott dióval és a rummal. Hagyjuk kihűlni és megtöltjük vele a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson krém. Kb. 4x4 centis kockákat számolunk és így helyezzük el a tetejére a diógerezdeket. Lehetőleg 1 napi állas javasolt.
.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az alm...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével közepesen forró olajban szaggatjuk őket. Annyi olaj legyen az edényben,hogy lebegni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: • A tészta elkészítése: • Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd kelesztés nélkül dolgozunk vele tovább. A tésztát vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk, kb 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű