1 pohár (másfél dl) kefir
(A kefir műanyag poharát ne dobjuk el, mert mérőpohárként használjuk, hogy a többi hozzávalót is kimérjük vele.)
3 bögre liszt
2 bögre kristálycukor
1 bögre olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom lereszelt héja
4 egész tojás
4 db őszibarack
1 tábla fehér csoki
10 dkg marcipán
Egy keverőtálba öntsük bele a kefirt. A kefires pohárral mérjük ki és öntsük hozzá a 3 bögre lisztet, a 2 bögre cukrot, az 1 bögre olajat, majd üssük bele a tojásokat. Szórjuk bele a sütőport, a vaníliás cukrot, végül reszeljük bele a citromhéjat is. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Az őszibarackok héját húzzuk le, először gerezdekre, majd nagyobb darabokra vágjuk és forgassuk bele a tésztába. A fehércsokoládét lehetőleg minél kisebb darabokra, a marcipánt pedig vékony csíkokra vágjuk és forgassuk ezt is a tésztába. Egy sütőformát vagy kerek tortaformát kiolajozunk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. A tetejére díszítésként vékony őszibarack gerezdeket szeletelhetünk, végül előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 perc alatt süssük készre. (Mielőtt kivennénk a sütőből, érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy biztosan megsült-e a tészta.) A formában hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral.
Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd a fahéjas xilittel összeforgatva pihenni rakjuk. A tészta szárazanyagait összekeverjük. A tojássárgáját a xilittel habosra keverjük. A tojásf...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes