3 tojás
3 evőkanál tej
10 dkg vaj
10 dkg cukor
20 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál gríz
10 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
A belocsoláshoz:
0,3 dl tej
1 teáskanál kakaópor
A tetejére:
22 dkg tejcsokoládé
5 evőkanál tej
1 teáskanál vaj
A vajat a cukorral összekavarjuk, majd a tejet és tojásokat is beledolgozzuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk, csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tesibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, fogpiszkálóval megnézzük, hogy átsült. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejet, a cukrot, a vajat és a grízt egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük, forrástól számítva még 3 percen át főzzük, folyamatos kavargatás mellett. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket. A langyosra hűtött piskótát belocsoljuk a kakaós tejjel és rákenjük a krémet. A csokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a tejet és a vajat, elkenjük a kókuszos réteg tetején. A sütit legalább 2 órára hűtőbe tesszük és fogyaszthatjuk.
1. A szokásos módon elkészítjük a piskótát. Egy nagy méretű tepsiben vékony tésztalapot szoktam sütni, majd azt kockázom fel a rétegezés előtt. 2. A vaníliás öntethez a tej 2/3-át...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást, a kefirt és a cukrot egy tálba öntjük, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a darált mákot és a sütőport is. Minden felsorolt hozzávalót egye...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű– 1 csomag sütőpor Elkészítése: 1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A margarint (enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 dkg lisztet összegyúrok 30 dkg cukorral, 10 dkg vajjal, 1 csomag sütőporral, késhegynyi szódabikarbónával és 2 db tojással. 3 db lapot sütök. A töltelékhez valókat összekeverem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű