3 tojás
3 evőkanál tej
10 dkg vaj
10 dkg cukor
20 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál gríz
10 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
A belocsoláshoz:
0,3 dl tej
1 teáskanál kakaópor
A tetejére:
22 dkg tejcsokoládé
5 evőkanál tej
1 teáskanál vaj
A vajat a cukorral összekavarjuk, majd a tejet és tojásokat is beledolgozzuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk, csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tesibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, fogpiszkálóval megnézzük, hogy átsült. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejet, a cukrot, a vajat és a grízt egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük, forrástól számítva még 3 percen át főzzük, folyamatos kavargatás mellett. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket. A langyosra hűtött piskótát belocsoljuk a kakaós tejjel és rákenjük a krémet. A csokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a tejet és a vajat, elkenjük a kókuszos réteg tetején. A sütit legalább 2 órára hűtőbe tesszük és fogyaszthatjuk.
A tésztával kezdjük: a tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Kézi mixert használtam, először közepes fokozaton, majd a legmagasabb fokozatra váltottam. Addig dolgozz...
Elkészítési idő: 50+20 perc Nehézség: Közepes1. lépés Keverd össze a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral. 2. lépés Add hozzá az olvasztott vajat, majd a lisztet és a sütőport, a citromhéjat+ levet. 3. lépés Be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és belefo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA glazúrt készítjük el először. A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű