2 bögre liszt,
2 egész tojás,
1 db tejföl,
csipet só,
5 dkg margarin,
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).
Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük.
Kihűlés után ferdén felszeleteljük.
A tejszínt enyhén felverem, hozzáadom a joghurtot és a végén a lekvárt. Legalább 2 órát a fagyasztóban dermesztem és időnként átkeverem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összedolgozzuk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 200 fokon 10 - 12 percig sütjük. Megkenjük, összeragasztjuk és megesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.-6 tojássárgát a 6 ek. cukorral habosra keverünk. -20 dkg meggyet, -20 dkg diót, -4 szelet csokoládét, -6 ek. lisztet, fél sütőport, -és a tojások felvert habját adjuk ho...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű