2 bögre liszt,
2 egész tojás,
1 db tejföl,
csipet só,
5 dkg margarin,
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).
Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük.
Kihűlés után ferdén felszeleteljük.
A hozzávalókat összekeverjük robotgéppel, mert a gesztenyeliszt hajlamos csomósodni. Kicsit hagyjuk állni, majd kiolajozott palacsintasütőben süssük ki. Kb. 8 palacsinta lesz belő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszt egyharmadát dolgozd el a vajjal A tésztához a maradék lisztet tedd egy tálba, rakd hozzá a 2 tojássárgáját a 2 kanál ecetet a közepén jól kever el az ecetet tojással majd a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz1. A tojássárgájákat a porcukorral kikeverjük, lassan hozzácsepegtetjük az étolajat, a 6 kanál hideg vizet, és habosra kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval, é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagyobb gáztepsit kikenünk olajjal, és ráfektetünk három réteslapot. Erre ráöntjük a fele keveréket, megszórjuk gyümölccsel. Erre két réteslapot teszünk, majd a keverék másik f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű