50dkg liszt ,1 tasak sütőpor,,1 csipet só, 20dkg cukor,1 tasak vaníliás cukor, 3 egész tojás ,20dkg margarin, 20 dkg zsír, 1 citrom leve és héja. Tetejére 1egész tojás,6 evőkanál cukor, 6 evőkanál darált dió
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát hűtőbben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. nagy méretű tepsit (et) kibélelünk ezüstpapírral. Egy edényben össze keverjük a cukrot a diót . Egy másik edényben 1 egész tojást kicsit felverünk . A tésztát ketté vesszük,hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni Ha nagyon lágy lenne a tészta , kevés lisztet még dolgozhatunk bele. Az egyik bucit kinyújtjuk 1-0,5 cm -re ,egy tetszőleges formával kiszúrjuk a sütiket. Lekenjük a tojással ,meghintjük a cukros keverékkel . tepsibe rakjuk (ne szorosan )Majd megsütjük 15-20perc . A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd légmentes dobozban tároljuk kb 80db jön ki ennyi tésztából
Málna, vagy eperkrém – Elkészítése: negyedliter nyers tejet, 6 tojássárgáját, 6 egész tojást, negyed kg cukrot, 1 evőkanál keményítőlisztet, 1 pohárka maraszkinó- vagy narancslikő...
Elkészítési idő:A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A toj...
Elkészítési idő: