50dkg liszt ,1 tasak sütőpor,,1 csipet só, 20dkg cukor,1 tasak vaníliás cukor, 3 egész tojás ,20dkg margarin, 20 dkg zsír, 1 citrom leve és héja. Tetejére 1egész tojás,6 evőkanál cukor, 6 evőkanál darált dió
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát hűtőbben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. nagy méretű tepsit (et) kibélelünk ezüstpapírral. Egy edényben össze keverjük a cukrot a diót . Egy másik edényben 1 egész tojást kicsit felverünk . A tésztát ketté vesszük,hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni Ha nagyon lágy lenne a tészta , kevés lisztet még dolgozhatunk bele. Az egyik bucit kinyújtjuk 1-0,5 cm -re ,egy tetszőleges formával kiszúrjuk a sütiket. Lekenjük a tojással ,meghintjük a cukros keverékkel . tepsibe rakjuk (ne szorosan )Majd megsütjük 15-20perc . A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd légmentes dobozban tároljuk kb 80db jön ki ennyi tésztából
A szobahőmérsékleten megpuhult vajat habosra keverem a porcukorral és hozzáadom a vaníliát, a sót, a felvert tojást. Ezeket együtt jól kikeverem, majd beleszitálom a lisztet. Alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk . Kicsit pihentetjük - kb 15 perc- Az összeállított ,pihentetett tésztát kinyújtjuk olyan méretűre,hogy az őzgerinc formán túllógjon. - be kell...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 Préchauffez le four à 240 °C (th.8). 2 Dans une casserole, faites fondre le beurre jusqu'à qu'il sente légèrement la noisette. Tamisez dans une passette et réservez. 3 Dans un...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alappal kezdjük: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az enyém szilikon, ezért nem kell semmi mást csinálni vele, ha nem szilikon,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű