Családireceptkönyv.hu

briós nutellával töltve


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


/10 db nagyobb brióshoz/

50 dkg liszt
7 dkg cukor
1 egész tojás + 1 sárgája
3 evőkanál olaj
csipetnyi só
2,5 dkg élesztő
2- 2,5 dl tej
a kenéshez + 1 tojás
jégcukor a tetejére /elhagyható/

ha töltjük:
nutella, vagy annak a kétkomponensű változata
esetleg vajjal megkenni és fahéjas, vagy kakaós cukorral megszórni

Elkészítés:


A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. A deszkára borítom, hengerré görgetem, és 10 részre osztom. Egy-egy gombócot formázok, majd egyenként oválisra nyújtom, rákenem a tölteléket és rúddá sodrom. A rudakat csigavonalban feltekerem és sütőpapírt alátéve, sütő lemezre teszem őket, kellő távolságot hagyva, mert még kelni /nőni/ fognak. Újra kelesztem legalább 30 percig, majd felvert tojással átkenem őket és megszórom jégcukorral.
Hideg sütőbe teszem, és 180 fokon megsütöm. /kb. 20-25 perc/
Porcukorral meghintve tálalom.

briós nutellával töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ferreró Keksz
Ferreró Keksz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Rácsos-habos almás pite - OK
Almás - Rácsos-habos almás pite - OK

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk. 3. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Túrófánk
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék Avatar Fülöp Zoltnné Kedvelnék Avatar Zólyominé Varga Mariann Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Túrófánk

A túrót egy kicsit a villa fokával összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a reszelt citromhéjat, ezt követően a két tojást, és gyors mozdulattal összedolgozzuk. Egy mél...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk