/10 db nagyobb brióshoz/
50 dkg liszt
7 dkg cukor
1 egész tojás + 1 sárgája
3 evőkanál olaj
csipetnyi só
2,5 dkg élesztő
2- 2,5 dl tej
a kenéshez + 1 tojás
jégcukor a tetejére /elhagyható/
ha töltjük:
nutella, vagy annak a kétkomponensű változata
esetleg vajjal megkenni és fahéjas, vagy kakaós cukorral megszórni
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. A deszkára borítom, hengerré görgetem, és 10 részre osztom. Egy-egy gombócot formázok, majd egyenként oválisra nyújtom, rákenem a tölteléket és rúddá sodrom. A rudakat csigavonalban feltekerem és sütőpapírt alátéve, sütő lemezre teszem őket, kellő távolságot hagyva, mert még kelni /nőni/ fognak. Újra kelesztem legalább 30 percig, majd felvert tojással átkenem őket és megszórom jégcukorral.
Hideg sütőbe teszem, és 180 fokon megsütöm. /kb. 20-25 perc/
Porcukorral meghintve tálalom.
A hozzávalókat csomómentesre keverjük. Majd sűrűre főzzük. Tejszínhabbal díszítjük (legjobb, ha Hulala tejszínből készítjük, mert nem esik össze).
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet, a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük. Egy kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, b...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba rakom,jól összegyúrom,gyorsan de alaposan.Majd hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Másnap,nyújtom perec szaggatóval szagatom 180 fokon sütöm. A csok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű