/10 db nagyobb brióshoz/
50 dkg liszt
7 dkg cukor
1 egész tojás + 1 sárgája
3 evőkanál olaj
csipetnyi só
2,5 dkg élesztő
2- 2,5 dl tej
a kenéshez + 1 tojás
jégcukor a tetejére /elhagyható/
ha töltjük:
nutella, vagy annak a kétkomponensű változata
esetleg vajjal megkenni és fahéjas, vagy kakaós cukorral megszórni
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. A deszkára borítom, hengerré görgetem, és 10 részre osztom. Egy-egy gombócot formázok, majd egyenként oválisra nyújtom, rákenem a tölteléket és rúddá sodrom. A rudakat csigavonalban feltekerem és sütőpapírt alátéve, sütő lemezre teszem őket, kellő távolságot hagyva, mert még kelni /nőni/ fognak. Újra kelesztem legalább 30 percig, majd felvert tojással átkenem őket és megszórom jégcukorral.
Hideg sütőbe teszem, és 180 fokon megsütöm. /kb. 20-25 perc/
Porcukorral meghintve tálalom.
A hideg Ramat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük. Miután a tészta megdermedt, a 2/3-át egy lisztezett deszkán kör alakúra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Először a krémhez valókat főzzük meg,majd jól ki hűtjük (hidegre). 2. Bemelegítjük a sütőt, 180 fokra. 3. Majd a tészta hozzávalókat össze dolgozzuk. 4. Zsírozott sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A to...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűEzeket összedolgozni alaposan /turmix-al/, 0,5 liter tejszínt 1 cs. habfixálóval felverni és összedolgozni a krémmel, betölteni a két lap közzé. Egy éjszakát pihentetni és másnap s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű