Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

KÖLES FELFÚJT MÁLNÁVA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 gramm köles( fél bögre )
- 350 gramm zsírszegény túró
- 6 tojás
- 1 tk. Szódabikarbona
- màlna, ribizli, áfonya, szeder kb. 200 gramm tetszés szerint
- 2 evőkanál dia wellness negyedannyi cukorhelyettesitő
- 1 evőkanál dia wellness vaníliás cukor
- 25 g vaj

Elkészítés:


A KÖLEST háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük pici sóval, miután megfőtt elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk picit hűlni. A tojásokat addig szétválasztjuk. A sárgákat felverjük a " cukrokkal" és a szódabikarbonával. Ezt követően hozzá forgatjuk a túrót és a főtt kölest. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Már csak a málna maradt, hogy őt is belekeverjük a tésztába. Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 35 percen át sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti
Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti

A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, és csipetnyi sót hozzáadva. Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat ( még haszn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Almás-mákos rétes
Almás-mákos rétes

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kivágjuk a csumáit, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A citrom héját is lereszeljük, majd az almához adjuk a fél citrom levével, a búza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Trüffel krém
Trüffel krém

A hozzávalókat lassú tűznél összeforraljuk,csomómentesen. Alufóliával kibélelt tortaformába belenyomkodjuk az összetördelt kekszet,amit a margarinnal és a tejjel formálhatóvá állí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
3 tojásos piskóta alaprecept
3 tojásos piskóta alaprecept

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, közben a fele cukorral kikeverjük a sárgát. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és még keverünk rajta párat. A f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk