Családireceptkönyv.hu

KÖLES FELFÚJT MÁLNÁVA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 gramm köles( fél bögre )
- 350 gramm zsírszegény túró
- 6 tojás
- 1 tk. Szódabikarbona
- màlna, ribizli, áfonya, szeder kb. 200 gramm tetszés szerint
- 2 evőkanál dia wellness negyedannyi cukorhelyettesitő
- 1 evőkanál dia wellness vaníliás cukor
- 25 g vaj

Elkészítés:


A KÖLEST háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük pici sóval, miután megfőtt elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk picit hűlni. A tojásokat addig szétválasztjuk. A sárgákat felverjük a " cukrokkal" és a szódabikarbonával. Ezt követően hozzá forgatjuk a túrót és a főtt kölest. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Már csak a málna maradt, hogy őt is belekeverjük a tésztába. Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 35 percen át sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos-túrós pite.
Pudingos-túrós pite.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot is. Végül...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

A tésztához a tojást, a mézet és a cukrot a vajjal gőz fölött simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd jól összedolgozzuk. Egy viszon...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
CSUPA-CSOKI KENYÉR
CSUPA-CSOKI KENYÉR

A langyos tej et összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vaj jal. Az élesztőt összekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Csokis diós tallér
Csokis diós tallér

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk