kb 40 db
30 dkg liszt
20 dkg vaj
fél csomag sütőpor
10 dkg porcukor és 1 cs. vaníliacukor
1 szelet (100 gr) tejcsokoládé lereszelve
1 mokkáskanál fahéj
1 egész tojás
Díszítéshez
2,5 tábla tortabevonó (nekem 1 tábla 90 gr)
kb 2-3 ek olaj
Először a csokoládét reszeljük le. A vajat morzsoljuk el a lisztben. Majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat és a tojást. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, cipóvá formázzuk és hűvös helyre tesszük pihentetni. (Én reggel gyúrtam le, és este sütöttem)
Erősen lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát és nagyméretű köröket szaggatunk, minden kör közepét egy pici kör alakú szaggatóval kiszúrjuk. Én egy 6 cm és egy 3,5 cm kiszúrót használtam. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a karikákat és 180 fokra előmelegített sütőben minden tepsinek pontosan 10 perc kellett. Tovább nem szabad, mert keserű lehet az íze. Nagyon kell figyelni sütés közben, először fényesek lesznek a körök, majd újra matt és akkor már jó is. Amikor kivesszük, először nagyon puha a tészta, de hűlés közben megkeményedik.
A maradék tésztát újragyúrjuk, újraszaggatjuk, de gyors mozdulatokkal dolgozzunk a csokoládé és a vaj miatt. A kihűlt karikákat csokoládéba mártjuk félig. Ehhez a tortabevonó csokit megolvasszuk gőz felett az olajjal. A mártogatott karikákat rácsra tesszük és hagyjuk megdermedni.
Jól záródó dobozban tároljuk hűvös helyen. Tipp: ha megmarad az olvasztott csokoládé a végén, egy alufóliára öntsük a csokoládét, hagyjuk megdermedni, ezt legközelebb is felhasználhatjuk, csak ne feledjük, hogy ebben már van olaj. Jó étvágyat hozzá! ?
Az 5 tojás sárgáját, a 35 dkg cukrot, és a 20 dkg rámát jól kikeverjük, a lisztben elkeverjük a sütőport és belerakjuk a rámás masszát, ezután kerül bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mlijeko, vrhnje i bourbon vanilija šećer pomiješajte i pustite da zakipi. 2. Dio mlijeka s vrhnjem i bourbon vanilija šećerom odvojite i pomiješajte s Gussnelom u pastu....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcukrot és a tojásfehérjét alaposan kavarjuk össze egy csipet sóval. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd az olvasztott vajat. Tegyük félre legalább 15-20 percre, de akár egy-két...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a joghurttal és a zselatinporral melegítsd fel, majd tedd hűtőbe, hogy kicsit lehűljön. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, és adagold hozzá a joghurthoz. Egy őzg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű