Családireceptkönyv.hu

Pudingos-tejfölös süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
a tésztához (22x32 cm-es tepsihez):
40 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás (nagy)
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 evőkanál tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna

a pudingos-tejfölös krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
55 dkg tejföl (20%-os)

Elkészítés:


A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót.


Hirdetés


Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (Könnyen nyújtható tészta legyen.)

Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (A sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén.)

Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.

A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak.)

Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (Mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém.)

A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a krém tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Én másnapig a hűtőben hagytam.)

Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni. Hűtőben, vagy hideg helyen 3-4 napig eltartható.

Pudingos-tejfölös süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Túrós-barackos álom
Túrós-barackos álom

A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Alexandra
Sakktábla szelet
Sakktábla szelet

A hozzávalókat kikeverjük ketté választjuk az egyik részébe kakaót teszünk és megsütjük őket. Ha kihűltek kettévágjuk őket hosszában , rumos lekvárral megkenjük. Sárgára barnát, ba...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Placinta cu mere si blat cu unt
Placinta cu mere si blat cu unt

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk