Tészta:
18 dkg liszt,
15 dkg margarin,
1 tojás,
1/2 sütőpor
Piskóta:
6 tojás,
6 e.k. porcukor,
15 dkg darált mák
Krém:
1 cs. főzős vaníliapuding,
3 dl tej,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor
Tetejére:
10 dkg ét tortabevonó,
2 e.k olaj (vagy főzött csokimáz, recept a Lúdlábnál)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük és kinyújtjuk.
Az egyik lapot tepsi hátán megsütjük és félretesszük.
A másik lapot vajazott, lisztezett tepsibe (22x36 cm) fektetjük. A 6 tojássárgát kikeverjük a cukorral és a darált mákkal (amibe kevés sütőport keverünk, ettől lazább lesz a piskóta), majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk.
Rákenjük a tepsiben lévő tésztára és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt (addig takarjuk be folpackkal közvetlenül a krémet) a kihabosított margarinnal összedolgozzuk.
Ha a tészta kihűlt, rákenjük a krémet, majd erre tesszük a már előzőleg kisütött lapot. Az olajjal összeolvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
1. Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. 2. A tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük. 3. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc) Kihűlés után szeleteljük és porcukrozzuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatom az élesztőt. A megszitált lisztben elkeverem a sót, maradék cukrot, majd a tojások és a felfuttatott élesztő hozzáadása után dagasztani...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozááadjuk a tejfölt és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk a tésztát és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 2...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes