90 gramm (1 tábla) Boci étcsoki
2 ek. méz olvasztva
3 kiskanál kukoricakeményítő
Az étcsokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd az olvasztott mézhez keverjükcsomómentesen a keményítőt. A keményítős mézet hozzáadjuk az olvasztottcsokihoz, jól összekeverjük. Egy sütőpapírra folyatjuk, és hagyjuk kihűlni.
Mikor megdermedt, átgyúrjuk. Egy recept szerint húzogatni kell, mint akaramellt, hogy a felesleges zsír távozzon a csokiból. Valaki szerint ezfelesleges, de véleményem szerint ez a csoki összetételétől függ. Az én csokimeléggé zsíros volt, így nem ártott neki, hogy húzogattam (hűűű, de félreérthetővagyok... :D)
A végeredményt folpackba légmentesen csomagolva tároljuk szobahőmérsékleten
A leveles tésztát 2 lapba megsütjük. 3 pudingot beáztatunk 2 dl vízbe. 8 dl vízzel,20 dkg cukorral szirupot főzünk,ezt egybefőzzük a pudinggal. A tojások fehérjét felverjük 20 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habbá verem. A 2 tojás sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáteszem a száraz anyagokat, és az olajat a joghurttal együtt. Végül hozzá keverem a felvert f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát könnyű összeállítani. Én mindenképpen a réteslisztet ajánlom, feszesebb tartású, jól formálható tészta lesz belőle. Miután alaposan összegyúrtuk a hozzávalókat a megadott...
Elkészítési idő: 15 perc-s 25 pe Nehézség: Könnyű1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű