30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
1/2 kg túró
12,5 dkg margarin
4 tojás
4 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tölteléket, s beborítjuk a kisebb cipóból készített lappal. Előmelegített sütőben 150-160°C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk és a tetejét csokimázzal bevonjuk ha úgy szereted
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a citromhéjat és levet, majd a lisztet, és robotgéppel jól kikeverjük. Nyomózsákba tesszük. A sütőlemezt s...
Elkészítési idő:A tejben felolvasztjuk a margarint, a cukrot összekeverjük a kakaóval, majd a tejes margarint és a cukros kakaót összekeverjük. Beletesszük a rumaromát, majd hozzákeverjük a vaníli...
Elkészítési idő:A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze az olvasztott vajjal. Tedd bele a porcukrot, a sütőport és a tojást. Gyúrd amíg összeáll és nem ragacsos. Csomagold fóliába a tésztát és 1...
Elkészítési idő: 60 perc