30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
1/2 kg túró
12,5 dkg margarin
4 tojás
4 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tölteléket, s beborítjuk a kisebb cipóból készített lappal. Előmelegített sütőben 150-160°C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk és a tetejét csokimázzal bevonjuk ha úgy szereted
A fenti hozzávalókat keverőtálba összekeverem, 50 percet kelesztem meleg helyen, majd átgyúrom, kinyújtom, olvasztott vajjal vagy margarinnal lekenem, Nesquik kakaóval meghintem. H...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: KözepesLap: A hozzávalókból gyúrjunk egy félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük el. A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. 1) A liszttel összekeverjük a sütőport. 2) A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Először az almát készítem el. Meghámozom, lereszelem. Egy serpenyőbe beleszórom a barna cukrot és félig felolvasztom. Hozzáteszem a kinyomkodott almát, fahéjat és 1-2 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes