- 15 dkg zabkeksz (1 csomag),
- 5 dkg vaj,
- 80 dkg krémsajt (hajdú, tejszínes),
- 20 dkg tejföl,
- 15 dkg porcukor,
- 1 cs vaníliás cukor,
- 4 dkg étkezés keményítő,
- 4 db tojás,
- 1 ek vaj?
100 fokosra előmelegített sütőben, a formába sütőpapírt teszünk, a kekszet összemorzsoljuk és az olvasztott vajjal összegyúrjuk. A tortaforma aljára nyomkodjuk és 10 percig sütjük. A szoba hőmérsékletű krémsajtot, tejföllel és porcukorral simára keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a keményítőt. A masszát a süteménylapra kenjük és egy órán át sütjük. Kb. 150 fokon. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk
1. A cukorból és vízből szirupot főzünk. 2. Még melegen, miután lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat. 3. Ha elolvadt benne, hozzáadjuk a kakaót és a tejport. Majd a puffasztott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk. 15 percre tegyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA “tészta” hozzávalóit aprítógépbe tesszük és alaposan összekeverjük. A tejet lassan adagoljuk, attól függően, hogy mennyit vesz fel. A végén egy jól gyúrható, nyújtható masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a feketekávéval. Kihűtjük és összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Kinyújtjuk ők...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű