Családireceptkönyv.hu

Tiramisu pohárkrém


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 2 db 3dl pohár
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához:
9 db babapiskóta
90 ml kávé (erős főzet)
6 ml rum - barna
15 g porcukor

A krémhez:
75 g mascarpone
110 ml habtejszín (30-32%-os)
75 g kristálycukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A díszítéshez:
kakaópor - holland

Elkészítés:


Tedd egy tálba a presszó kávét, és ízesítsd meg enyhén rumosra, és enyhén édesre a porcukorral, majd jó alaposan keverd össze.
Most a babapiskóták közül a szülségesmennyiséget egyenként áztasd be a kávés szirupba - csak 2-3 másodpercig -, és tedd szorosan a pohár aljába. Ha megvagy, a maradék kávés oldatot, és babapiskótát tedd félre, később még kelleni fognak.
Most egy lábasban közepes lángon tegyél fel vizet a tűzhelyre főni. Egy íves aljú fémtálban keverd össze az egésztojásokat a kristálycukorral, majd mikor felforr a viz, tedd rá vízgőzre a tojásos keveréket. Lassan, folyamatosan keverve addig kell melegítened a cukros tojást, míg csípős nem lesz a hőmérséklete. Ez kb. 60 C-t jelent, mikor az ujjhegyedet belecsípve azt csípi a meleg.
Míg a tojás a gőzfürdőn melegszik, a behűtött tejszínből verj kemény habot, majd tedd a hűtőbe.
A mascarponét mérd egy nagytálba, és keverd simára, majd ezt is tedd félre.
Közben csípősre melegedett a tojás. Vedd le a gőzfürdőről, és maximális fokozaton, kihűlésig habosítsd a robotgéppel. Ne legyél türelmetlen, valóban kihűlésig habosítsuk, mert különben elfolyik majd a krém!
Ha a tojás kihűlt, és kemény habbá verődött, elkezdheted összerakni a krémet. A tejszínhabot vedd elő a hűtőből, és óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a mascarponét. Végül öntsd hozzá a tojásos habot, és lassú mozdulatokkal ezt is keverd hozzá a tejszínhez.
A töltelék kis részét szedd a pohárba, a beáztatott babapiskótákra, simítsd el, majd a maradék babapiskótákat jól beáztatva rétegezd be a krémmel felváltva.
1-2 óra hűtőben pihentetés után kakaóporral lehintve tálalhatod is.

Tiramisu pohárkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raffaello
Raffaello

A sűrített édes tejet alaposan összedolgozzuk a kókuszreszelékkel.Egy éjszakára a hűtőbe dugjuk. Másnap vizes kézzel golyókat formálunk, megtöltjük mandulával (dióval, török mogyor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HÁZI CSOKOLÁDÉ
HÁZI CSOKOLÁDÉ

5 dkg cukor 7 dkg tea vaj 1,5- dl tejszín 0,5 dl menta szirup... elhagyható.. vagy bármilyen sűrű szörpre cserélhető ezeket felteszem a tűzre... egy nagyon jó sűrű szirupot fő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Citromos Szelet
Citromos Szelet

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként hozzáadjuk a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. A tésztát 4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csokoládés karamell torta
Csokoládés karamell torta

A kekszet összetörjük,majd a vajjal összekeverjük és egy 20 cm-es tortaformába simítjuk, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A mogyorót rászórjuk a kekszes alapra. A vajat, a barna cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk