500 gramm zsírszegény túró
3 tojás
100 gramm zabkorpa (ezt használtam)
DW 1:4 cukor (ezt használtam)
csipet só (ezt használtam)
prézli gyanánt: rozsos abonett ledarálva, vagy diétás prézli/ korp
Az áttört túrót a többi hozzávalóval összekeverjük, majd a masszát a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy picit szilárdabb állagú tésztát kapjunk.
A masszából vizes kézzel golyókat formázunk, majd felforralt vízbe helyezzük őket (de a gombócokat ne lobogó vízbe rakd, hanem vedd lejjebb a hőfokot és úgy főzd!). Addig főzzük, amíg a golyók a víz felszínére jönnek.
A darált abonettet olívaolajon szép barnás színűre pirítjuk, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.
Zsírszegény (DW porcukros) tejföllel meglocsolva tálaljuk!
A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját 20 dkg porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Lassan hozzáadunk 5 dkg olvasztott vajat, majd belekeverünk 20 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Egy tepsit ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban alaposan összekeverjük a puha Ramát a tojásokkal és a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sütőport,, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és vajzsírt, és 80 ml jéghideg vizet. Konyhagéppel sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett munkalapon...
Elkészítési idő: 20 + 20 perc Nehézség: Közepes