Hozzávalók a tésztához: 20×25 cm-es tepsihez
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tejföl (ha nagyon száraz/morzsalékosnak érezzük a tésztát, akkor lehet még hozzáadni annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
A krémhez:
- 0,5 l tej
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy doboz tejföl (375 g-os)
Elkészítés:
1. A tejben sűrűre főzöm a pudingport a kétféle cukorral, és hagyom kihűlni. Majd hozzáadom a tejfölt és mixerrel simára keverem.
2. A tésztához a lisztben elkeverem a szódabikarbónát és elmorzsolom benne a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrom a tésztát. Ha nagyon száraz/morzsalékosnak érezzük a tésztát, akkor lehet még hozzáadni annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
3. Kétfelé veszem, kinyújtom mindkettőt tepsi nagyságúra. Ne ijedjünk meg, ha egy picit nehéz nyújtani és alakítgatni, hiszen omlós tésztáról van szó – ha türelmesen csináljuk, sikerülni fog. Az egyiket belehelyezem a tepsibe, melyen egyenletesen eloszlatom a krémet, majd befedem a másik lappal.
4. 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő – hagyományos sütőben picivel több ideig tart)
5. Ha teljesen kihűlt, akkor csodaszépen lehet szeletelni. (az én családom soha nem bírja kivárni a teljes kihűlési időt, emiatt nekem szinte soha nem sikerül szépre szeletelnem :))
Forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/2012/11/tejfolos-csodasuti.html
Elkészítés: A töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi alj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összeszitáljuk a lisztet a szódabikarbónával és a nyírfacukorral. 2. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojások sárgáját, majd fél órát hűtőben pihentetjük. 3. Beletesszük a megmo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA 2 tojast habosra kavarjuk a cukorral,hozza keverjuk az olajat,utana a citrommal es keves vizzel felfuttatott szodaport. Utana,tesszuk hozza felvaltva a lisztet es a tejet. Ketf...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. 2. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű