Családireceptkönyv.hu

Tejfölös csodasüti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: 20×25 cm-es tepsihez
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tejföl (ha nagyon száraz/morzsalékosnak érezzük a tésztát, akkor lehet még hozzáadni annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

A krémhez:
- 0,5 l tej
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy doboz tejföl (375 g-os)

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A tejben sűrűre főzöm a pudingport a kétféle cukorral, és hagyom kihűlni. Majd hozzáadom a tejfölt és mixerrel simára keverem.
2. A tésztához a lisztben elkeverem a szódabikarbónát és elmorzsolom benne a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrom a tésztát. Ha nagyon száraz/morzsalékosnak érezzük a tésztát, akkor lehet még hozzáadni annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
3. Kétfelé veszem, kinyújtom mindkettőt tepsi nagyságúra. Ne ijedjünk meg, ha egy picit nehéz nyújtani és alakítgatni, hiszen omlós tésztáról van szó – ha türelmesen csináljuk, sikerülni fog. Az egyiket belehelyezem a tepsibe, melyen egyenletesen eloszlatom a krémet, majd befedem a másik lappal.
4. 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő – hagyományos sütőben picivel több ideig tart)
5. Ha teljesen kihűlt, akkor csodaszépen lehet szeletelni. (az én családom soha nem bírja kivárni a teljes kihűlési időt, emiatt nekem szinte soha nem sikerül szépre szeletelnem :))
Forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/2012/11/tejfolos-csodasuti.html

Tejfölös csodasüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós-almás “ötperces”
Diós-almás “ötperces”

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a szódabikarbónával elkevert liszt. A tejföllel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kétszínű epreske
Kétszínű epreske

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis kelt kalács
Csokis kelt kalács

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, cukrot és összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a langyos vizet majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Beleönt...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrós-meggyes piskóta by Monika Ollé Lunák
Túrós-meggyes piskóta by Monika Ollé Lunák

A tojásokat szétválasztottam, sárgájához hozzáadtam az édesítőt, fehérjéből kemény habot vertem, beleraktam adagonként a kakaóport. Végül a kettőt lazán összekevertem. Sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk