• 50 dkg túró
• 30 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 15 dkg vaj
• 5 dl tej
• 4 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• fél csomag sütőpor
A lisztet szórd egy tálba, és add hozzá a cukrot és a sütőport. A vajat felezd meg, és az egyik felével kend ki a tepsit.
Öntsd bele a lisztes keverék felét, a tetejére szórd rá a villával áttört túrót, illetve a három csomag vaníliás cukrot. Hintsd rá a lisztes egyveleg maradékát, és végül a vaj másik felét is morzsold rá.
A tojásokat a megmaradt vaníliás cukorral keverd habosra, vegyítsd össze a tejjel, és az egész masszát locsold a sütemény tetejére. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és addig süsd a túróst, amíg a teteje picit megpirul.
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgéppel összekeverjük, majd kivajazott tepsibe öntjük. A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük majd lisztben megforgatjuk. Ezután elrendezve a tészta tetejére rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassu tüzön sűrün keverve felmelegítjük, de csak annyira hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!! Ezután hűtjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz