Tésztához:
30 dkg porcukor
1 dl kávé
4 tojás
20 dkg liszt
10 dkg dió
fél csomag sütőpor
Krémhez:
3 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
Tetejére:
Torta bevonó
Tészta elkészítés:
Habosra keverjük a 30 dkg porcukrot, 1 dl kávét, és a 4 tojás sárgáját, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 10 dkg diót, fél csomag sütőport és a 4 tojás fehérjéből felvert habot. Előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
Felfőzzük a 3 tojás sárgáját, 3 ek lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, és a 3 dl tejet, majd kihűtjük.
Kikeverjük a 10 dkg vajat, 15 dkg margarint és a 25 dkg porcukrot majd a főzött krémhez adjuk és a tésztára tesszük. A tetejét olvaszott csokival megkenjük.
Elkészítése: Egy 19 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk. A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgái...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt simára keverjük a tejföllel. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az élesztős tejfölt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt. Egynemű tésztává gyúrjuk. 20 percet pihentetjük, majd kettévág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűlisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat, jól összedolgozzuk. A tésztát 2 részre osztjuk, felébe a kakaóport beledolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű