Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges
-A tojásokat robottal verjük fel, keverjük hozzá a cukrot + vaníliás cukrot és verjük tovább. --A lisztet összekeverjük a sütőporral + őrölt fahéjjal ,csipet sóval és öntsük h...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű20 deka lisztet keverjünk el egy csipet sóval, adjunk hozzá két tojást, majd apránként, folyamatos keverés közben öntsünk hozzá két és fél deci tejet. Keverjük el, végül öntsünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet mérjük ki és adjuk hozzá a szódabikarbónát. A tojásokat üssük egészben egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a cukrot és a robotgép legmagasabb fokozatán verjük...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Nehéz