1 db 26 cm-es kapcsos tortaforma
sütőpapír a kibéleléshez
25 db előzetesen kisütött palacsinta
1 csomag babapiskóta (kb. 14 db)
kávé, tej, rum (kb. 30 ml elegendő)
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A krémekhez:
/1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag csokoládés pudingpor
fél-fél liter tej és 3-3 evőkanál cukor a felfőzéshez
1 üveg kimagozott meggybefőtt
1 csomag puncsízű pudingpor
A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét, tejet, rumot összekeverjük, a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymás mellé lerakjuk. A palacsintákat betöltjük cukros kakaóporral, jól feltekerjük, a két végét levágjuk és egyenlőre félretesszük. (Én nagy serpenyőben sütöttem a palacsintát, így 14 db elegendő volt.)
A vaníliás pudingot felfőzzük és melegen ráborítjuk a babapiskótára. Ezután következik a csigaalak: a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet.
Ezt a réteget a sűrűre főzött meleg csokis pudinggal öntjük le. Ezután a meggyszemekkel fedjük le a tortát, amit előzőleg lecsepegtettünk. A befőtt levével a puncsos pudingot felfőzzük, és ezt is melegen a meggyre borítjuk. Az így elkészített ínyencséget kihűtjük, a hűtőszekrénybe helyezzük és minimum fél nap elteltével, a kapcsos rész leválasztásával, az édesszájúak nagy öröm
Először is készítsünk ki minden hozzávalót. Az olajsütőt 180°-ra melegítsük elő. Ezalatt az idő alatt öntsd egy edénybe a hideg vizet a darabokra vágott vajjal és a sóval. Add ho...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit tálba rakom gyorsan de alaposan kidolgozzuk hűtőbe rakom 1-2 órára pihenni.A túrót a két fajta cukorral,pudinggal,sóval,tojássárgájával kikavarom,majd a fehérj...
Elkészítési idő:A tejet a cukorral élesztővel felfuttatom,a többi hozzávalókat tálba rakom és felfuttatott élesztővel jól kidolgozom. A kelesztést,tálba konyharuhával letakarjuk meg pléddel letak...
Elkészítési idő: