50 dkg liszt
25 dkg Ráma
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
pici fahéj
2 evőkanál rum
só
annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz
meggylekvár
60 dkg magozott meggy (mirelitt vagy befőtt is)
3 dl meggylé
1 csomag vaníliapuding
Először elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mirelit is!
A lisztet elmorzsoljuk a Rámával, hozzáadjuk a tojást, cukrot a sütőport, fahéjat, rumot, sót és a tejfölt. Jól összedolgozzuk és kétfelé vesszük. Kikent tepsibe simítjuk.
Rátesszük a tölteléket, majd berácsozzuk. Rácsozás: a tészta másik felét tepsinagyságúra nyújtjuk, majd derelyevágóval fecsíkozzuk. Így gyors és egyszerű. Előmelegített sütőben sütjük.
A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...
Elkészítési idő:A tésztához gyúródeszkára szitáltam a sütőporral összekevert lisztet, hozzászitáltam a porcukrot és beledaraboltam a margarint. Az egészet összemorzsoltam, majd a tojáss...
Elkészítési idő: