50 dkg liszt
25 dkg Ráma
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
pici fahéj
2 evőkanál rum
só
annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz
meggylekvár
60 dkg magozott meggy (mirelitt vagy befőtt is)
3 dl meggylé
1 csomag vaníliapuding
Először elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mirelit is!
A lisztet elmorzsoljuk a Rámával, hozzáadjuk a tojást, cukrot a sütőport, fahéjat, rumot, sót és a tejfölt. Jól összedolgozzuk és kétfelé vesszük. Kikent tepsibe simítjuk.
Rátesszük a tölteléket, majd berácsozzuk. Rácsozás: a tészta másik felét tepsinagyságúra nyújtjuk, majd derelyevágóval fecsíkozzuk. Így gyors és egyszerű. Előmelegített sütőben sütjük.
Kimagozom a meggyet, hogy legyen egy kis ideje levet ereszteni. Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját összekeverem a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal gőz felett olvaszd fel,Ha kész vedd le ,A tojásokat keverd simára a cukorral,kapard hozzá a vaniliát,Keverd hozzá az olvadt csokihoz,szitáld hozzá a lisztet ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a cukrot és összekeverjük. A margarint meglangyosítjuk,/kissé olvadjon meg/, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű