A tésztához
250 g joghurt - natúr
1 db tojássárgája
1 db tojásfehérje
100 g búzaliszt (BL55)
4.4 g sütőpor
2 g só
20 g porcukor
2 ml étolaj
A tálaláshoz
meggylekvár
A tojásokat válaszd ketté.
A fehérjét verd habbá a robotgéppel.
Míg a tojásfehérje habosodik, az összes többi hozzávalót a tojássárgával együtt mérd össze egy tálba, és keverd őket csomómentesre.250 g joghurt - natúr, 1 db tojássárgája, 100 g búzaliszt (BL55), 4.4 g sütőpor, 2 g só, 20 g porcukor, 2 ml étolaj
A habbá verődött tojásfehérjét is keverd bele az előző pontban kikevert masszába.
Kevés olajra, forró serpenyőbe szedj annyit a masszából, hogy magától kb. 10 cm átmérőjű körré terüljön.
Mikor az alja elválik a serpenyőtől, nyúlj alá, és fordítsd át.
Mikor a másik oldala is aranybarnára sült, kész az amerikai palacsinta. Ízkés szerint öntetekkel, lekvárokkal, pudingokkal, vagy friss gyümölcsökkel tálalhatod.
Átlagos tápérték / teljes recept
Energia
657.2
kcal
Fehérje
29
gramm
Szénhidr.
109.8
gramm
Zsír
12
gramm
összegyúrni, pihentetni a pulton.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg lisztből 15 dkg Ramával, 10 dkg porcukorral, 2 tojás sárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot a vajjal kikeverni, hozzákeverni a tojást, vaníliát, citomhéjat és levet. 2. Ezután minden porállagút hozzákeverni. 3. Végül a tejjel jó habosra keverjük. 4. Muffinf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű