A tésztához
250 g joghurt - natúr
1 db tojássárgája
1 db tojásfehérje
100 g búzaliszt (BL55)
4.4 g sütőpor
2 g só
20 g porcukor
2 ml étolaj
A tálaláshoz
meggylekvár
A tojásokat válaszd ketté.
A fehérjét verd habbá a robotgéppel.
Míg a tojásfehérje habosodik, az összes többi hozzávalót a tojássárgával együtt mérd össze egy tálba, és keverd őket csomómentesre.250 g joghurt - natúr, 1 db tojássárgája, 100 g búzaliszt (BL55), 4.4 g sütőpor, 2 g só, 20 g porcukor, 2 ml étolaj
A habbá verődött tojásfehérjét is keverd bele az előző pontban kikevert masszába.
Kevés olajra, forró serpenyőbe szedj annyit a masszából, hogy magától kb. 10 cm átmérőjű körré terüljön.
Mikor az alja elválik a serpenyőtől, nyúlj alá, és fordítsd át.
Mikor a másik oldala is aranybarnára sült, kész az amerikai palacsinta. Ízkés szerint öntetekkel, lekvárokkal, pudingokkal, vagy friss gyümölcsökkel tálalhatod.
Átlagos tápérték / teljes recept
Energia
657.2
kcal
Fehérje
29
gramm
Szénhidr.
109.8
gramm
Zsír
12
gramm
A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kézi mixer segítségével a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, beleszórjuk a szódabikarbónát és a vanília őrleményt, vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk. A darált mákot összekeverjük a cukorral. Ha édes a meggy, akkor kevesebb cukor is elég bele. A tölteléket eloszlatjuk egyenletesen a kinyújtott tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat félretesszük. 2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a felvert tojásfehérjét. A masszát egy sütőpapírral kibéle...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű