Tészta:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- csipetnyi sütőpor
Töltelék:
- 12 dkg dió
- 12 dkg cukor
- 20 dkg lekvár
10 dkg étcsoki a tetejére.
170 fokon sütjük.
A kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót (mandulát, vagy kekszet). Ízlés szerint mézzel édesítjük, fahéjjal fűszerezzük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet a kakaóval és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a rumot és az olvasztott vajat. Félkemény tésztát gyúrunk belőle, majd fél órára hűtőbe tesszük dermedni....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű