menu

Családireceptkönyv.hu

Macskaszem


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához
1 dl tej
3 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
30 dkg liszt
4 tojássárgája
14 dkg margarin
csipetnyi só
Hab és töltelék
4 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
20 dkg dió
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
fejtett meggybefőtt vagy friss meggy
1 felvert tojás a tészta lekenéséhez

Elkészítés:


Langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, beletesszük a csipetnyi sót, a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. Szép sima tésztát gyúrunk belőle és 3 részre osztjuk. Az első tésztát vékony lappá nyújtjuk, a szélét megszórjuk zsemlemorzsával, kristálycukorral és kirakjuk meggyel. A tészta két oldalát feltekerjük úgy, hogy a két tekercs között 1,5-2 ujjnyi hézag legyen. Ebbe a részbe tesszük bele a habot, amelyhez habbá verjük a 4 tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, majd a diót.
A tésztát óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lekenjük tojással. A többi lappal is ugyanígy járunk el.
160 fokosra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A tészta lapokat akkorára nyújtjuk, amekkora tepsiben sütni fogjuk. A habot kanállal is a tésztára lehet halmozni, de habzsákból, vagy nylon zacskóból - amelynek levágjuk a sarkát - sokkal egyszerűbb rátenni. Az első süti próbálkozásom során egy probléma akadt a sütivel, hogy a tekercsek kicsit megrepedtek. Azóta sikerült orvosolni ezt a problémát azzal, hogy miután lekentem a tésztát tojással, hústűvel néhány helyen megszúrom a meggyes részt, így távozni tud a sütés közben keletkezett gőz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eperjoghurtos piskóta
Eperjoghurtos piskóta

Elkészítés: A sütőt bekapcsoltam 180 fokra. A joghurtot simára kevertem a 6 db tojással és a cukorral. Egy másik keverőtálba mértem a lisztet, hozzászórtam a sütőport, elkevertem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Erdélyi puncstorta
Erdélyi puncstorta

Megsütjük a piskótát, kihűlés után a tetejéről levágunk kb. 1 ujjnyi vastag lapot, a maradék közepét kivájjuk, és egy üreget képezünk. A kiszedett piskótát összemorzsoljuk, és rumm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes pite szaftosan
Meggyes pite szaftosan

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két közepes méretű lapot nyújtunk belőle. A töltelékhez 1 ,5 kg meggyet 5 dl meggylével felfőzzünk, amikor felforrt ízlés szerint cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra

A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot, majd a tojásokat és az olvasztott vajat is hozzáadom. Habverővel vagy a kézi robotgéppel fokozatosan, folyamatos keveré...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk