menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládés Túróbomba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 80 darabhoz:

80 db kerek keksz

a töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
7 dkg porcukor
5 dkg búzadara

a bevonáshoz:

25-30 dkg ét tortabevonó
2,5-3 evőkanál étolaj

Elkészítés:



A túrót szitán áttörtem, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam, és 2-3 órára hűtőbe tettem, hogy a dara megdagadjon.
Karalábévájó segítségével félgömböket formáztam belőle, és mindegyik kekszre ráraktam egyet, óvatosan kicsit rá is nyomtam, hogy stabilabban álljon rajta.
Hűtőbe tettem, amíg elkészítettem a bevonatot.
Ehhez gőzfürdő fölött megolvasztottam az ét tortabevonót úgy, hogy 10 dkg-onként 1 evőkanál olajat adtam hozzá.
A bombákat a hűtőből kivéve leöntöttem a csokimázzal, és hagytam lecsepegni. (Mivel hidegek a bombák, hamar megdermed rajtuk a máz, mehetnek is vissza a hűtőbe.)
Díszítés most nem került rá, de a tetejét tovább díszíthetjük fehér csokival, cukorgyönggyel vagy mandulaforgáccsal.

Csokoládés Túróbomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lilla
Almás béles - VM
Almás béles - VM

A tészta hozzávalóit hozzávalókat összegyúrod, két részte veszed és akkorára nyújtod őket mint a tepsi amiben sütni szeretnéd. Az egyik lapot a vékonyan kikent tepsibe teszed, megk...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Róza
Kedvenc szelet
Avatar Róza Kedvelnék
Kedvenc szelet

Tészta: A lisztet, sütőport és a zsírt összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy gyúrható tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk belőle. Krém: A margarint...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis pogácsa:
Krumplis pogácsa:

50 dkg liszt, 1/2 csomag élesztő 20 dkg zsír, 20 dkg főtt áttört krumpli, 1 tojás, 1 teáskanál só, langyos folyadék, hogy közepesen kemény nem ragadós tésztánk legyen. A lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Párnafánk
Fánk - Párnafánk

1. Mérjük ki a hozzávalókat. 100 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 10 g kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt. 2. Pár perc alatt futtassuk fel. 3. A liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk