Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
80 db kerek keksz
a töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
7 dkg porcukor
5 dkg búzadara
a bevonáshoz:
25-30 dkg ét tortabevonó
2,5-3 evőkanál étolaj
A túrót szitán áttörtem, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam, és 2-3 órára hűtőbe tettem, hogy a dara megdagadjon.
Karalábévájó segítségével félgömböket formáztam belőle, és mindegyik kekszre ráraktam egyet, óvatosan kicsit rá is nyomtam, hogy stabilabban álljon rajta.
Hűtőbe tettem, amíg elkészítettem a bevonatot.
Ehhez gőzfürdő fölött megolvasztottam az ét tortabevonót úgy, hogy 10 dkg-onként 1 evőkanál olajat adtam hozzá.
A bombákat a hűtőből kivéve leöntöttem a csokimázzal, és hagytam lecsepegni. (Mivel hidegek a bombák, hamar megdermed rajtuk a máz, mehetnek is vissza a hűtőbe.)
Díszítés most nem került rá, de a tetejét tovább díszíthetjük fehér csokival, cukorgyönggyel vagy mandulaforgáccsal.
A tészta hozzávalóit hozzávalókat összegyúrod, két részte veszed és akkorára nyújtod őket mint a tepsi amiben sütni szeretnéd. Az egyik lapot a vékonyan kikent tepsibe teszed, megk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet, sütőport és a zsírt összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy gyúrható tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk belőle. Krém: A margarint...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű50 dkg liszt, 1/2 csomag élesztő 20 dkg zsír, 20 dkg főtt áttört krumpli, 1 tojás, 1 teáskanál só, langyos folyadék, hogy közepesen kemény nem ragadós tésztánk legyen. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mérjük ki a hozzávalókat. 100 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 10 g kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt. 2. Pár perc alatt futtassuk fel. 3. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz