A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg Ráma/vaj
A krémhez:
- 75 dkg túró
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás fehérje habbá verve
A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipóba vágjuk és egy éjszakán keresztül hűtőben tároljuk. Másnap kivajazott, kilisztezett tepsibe reszeljük az egyik cipót (nagy lyukú reszelőn), rásimítjuk a kidolgozott túrót, majd ráreszeljük a másik cipót.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük. A végén porcukorral meghintve díszítjük.
Sütőt előmelegítjük. A tojásokat a cukorral gépi habverővel alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A lisztbe belekeverjük a sütőport. és simára k...
Elkészítési idő: 1 óra + sütés Nehézség: Könnyű5 dkg lisztet elveszünk a 30 dkg-ból és elkeverjük 1 tk cukorral és a csipet sóval, majd a langyos vízzel csomómentesre keverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, az edényt lefödjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. 2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott rizst fele cukorral feltesszük főni a tejjel,kevergetjük,hogy le ne égjen,közben bele szórjuk a mazsolát is. Addig főzzük,míg teljesen elfővi a levet. Lefedjük fedőve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű