1 kocka margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
35 dkg liszt/fele rétes-fele sima liszt/
2 csapott kávéskanál szódabikarbóna/ vagy 1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
egy csipet só
reszelt citromhéj
25-30 dkg meggy
5 dkg durvára vágott dió/ elhagyható, ha nincs/
A meggyet megmosom, kimagozom, egy kávéskanál cukorral megszórom, félreteszem.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. Belekeverem a citromhéját is, majd hozzáadom a sót, a szódabikarbónával kevert lisztet és simára keverem. Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű /kb.32x24 cm/ tepsibe simítom. A meggyről leöntöm a levét, majd a sütemény tetejére szórom, végül a durvára vágott diót is rászórom.
Előmelegített sütőben 5 percig nagyobb tűznél, majd kis hőmérsékletnél készre sütöm./kb. 30 perc/
Kockára vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: 15 min Nehézség: KönnyűDesert prajitura negresa: Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű7 dl tejbe vanliás pudingot főzünk,a többit cukorral vaníliáscukorral a tejet meglangyosítom.A kiflit felkarikázzuk belemártjuk a tejbe.1 jénaiba soronként rakjuk a kiflit megszórj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElső dolgunk a krémsajt beszerzése. Legpraktikusabb vásárcsarnoki tejesektől megvásárolni (árban, minőségben is a legjobban járunk). Szükségünk van ezen kívül négy nagy tojásra, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű