1 kocka margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
35 dkg liszt/fele rétes-fele sima liszt/
2 csapott kávéskanál szódabikarbóna/ vagy 1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
egy csipet só
reszelt citromhéj
25-30 dkg meggy
5 dkg durvára vágott dió/ elhagyható, ha nincs/
A meggyet megmosom, kimagozom, egy kávéskanál cukorral megszórom, félreteszem.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. Belekeverem a citromhéját is, majd hozzáadom a sót, a szódabikarbónával kevert lisztet és simára keverem. Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű /kb.32x24 cm/ tepsibe simítom. A meggyről leöntöm a levét, majd a sütemény tetejére szórom, végül a durvára vágott diót is rászórom.
Előmelegített sütőben 5 percig nagyobb tűznél, majd kis hőmérsékletnél készre sütöm./kb. 30 perc/
Kockára vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Preheat Oven to 425 degrees fahrenheit In a large bowl, whisk eggs, almond milk, coconut oil, vanilla, and maple syrup In a small bowl, stir coconut flour, nutmeg, and baking sod...
Elkészítési idő: 55A vizet a zsírral forrásig főzzük, majd belekeverjük a lisztet, azután egyesével a tojásokat és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Nyomózsákkal dió nagyságú ha...
Elkészítési idő:A meggyet megmossuk, kimagozzuk, összekeverjük az 1 csapott evőkanál cukorral, és félretesszük, amíg a tésztát összeállítjuk. A tésztához a vajat a cukorral és a tojással habosra...
Elkészítési idő: 1/2 óra