1 kocka margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
35 dkg liszt/fele rétes-fele sima liszt/
2 csapott kávéskanál szódabikarbóna/ vagy 1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
egy csipet só
reszelt citromhéj
25-30 dkg meggy
5 dkg durvára vágott dió/ elhagyható, ha nincs/
A meggyet megmosom, kimagozom, egy kávéskanál cukorral megszórom, félreteszem.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. Belekeverem a citromhéját is, majd hozzáadom a sót, a szódabikarbónával kevert lisztet és simára keverem. Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű /kb.32x24 cm/ tepsibe simítom. A meggyről leöntöm a levét, majd a sütemény tetejére szórom, végül a durvára vágott diót is rászórom.
Előmelegített sütőben 5 percig nagyobb tűznél, majd kis hőmérsékletnél készre sütöm./kb. 30 perc/
Kockára vágva, porcukorral meghintve tálalom.
1. A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd elegyítjük a habosra kevert rumos-zsemlemorzsás-sárgájás gesztenyepürével, és 180 fokon a forma méretétő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojást, a mézet és a cukrot a vajjal gőz fölött simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd jól összedolgozzuk. Egy viszon...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElkészítés A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével szép lassan hagyjuk hogy felverődjön, nem szükséges külön keverni a fehérjét. Akinek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúrom a tésztát. Annyi tejet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. 3 felé osztom a tésztát. Egyenként 28x38 cm-es sütőlemezre kinyújtom a tésztát. Félreteszem. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű