25 dkg liszt
16 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
6 tojás sárgája
A töltéshez:
baracklekvár
A bevonáshoz:
olvasztott csokoládé (3-4 dkg)
A tészta hozzávalóit összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra egyforma nagyságú korongokat nyomunk. 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
A kihűlt sütiket olvasztott csokival lecsorgatjuk, majd 1-1-et összeragasztunk lekvárral.
A vizet felrakjuk a tűzhelyre, felolvasztjuk benne a zselatint, ha picit gyöngyözik lehúzzuk, hozzáadjuk a mikróban felolvasztott kókuszzsírt, és a mézet. A porcukor kb. felét, CMC...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesJelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Gyümölcsös sütik > Almás sütik > Almás lepény Almás lepény recept Almás lepény Beküldve: 2014.03.19. Kategória: Almás sütik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit alaposan összegyúrni és 4 lapot sütni. Tészta, krém, tészta, sárgabarack lekvár, tészta, krém, tészta. A tetejére olvasztott csoki.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a gyömbért. Vágjuk olyan apróra, amilyen apróra csak tudjuk. Tegyük egy főző edénybe a darabokat annyi vízzel, amennyi ellepi őket, majd forraljuk fel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű