25 dkg liszt
16 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
6 tojás sárgája
A töltéshez:
baracklekvár
A bevonáshoz:
olvasztott csokoládé (3-4 dkg)
A tészta hozzávalóit összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra egyforma nagyságú korongokat nyomunk. 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
A kihűlt sütiket olvasztott csokival lecsorgatjuk, majd 1-1-et összeragasztunk lekvárral.
A nedves hozzávalókat összekeverjük az élesztővel, majd a liszthez adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél óra kelesztés után vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy fele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztel, elkeverjük a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, kókuszreszeléket, vaníliás cukrot, margarint, tojást és egy kevés tejet. Ebből könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két felé vesszük,Az egyiket kinyújtjuk tepsibe tesszük.Rátesszük a kihűlt pudingot amihez hozzákevertünk 1 tejfölt.Majd kinyújtjuk a másik lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával nyomkodjuk össze, majd keverjük el a gyümölcscukorral, vaniliáscukorral és az olvasztott vajjal. A zselatint keverjük el 2 dl hideg tejben és öntsük hozzá a 2 dl m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű