3 dl tej
10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
5 dkg liszt
10 dkg vaj
5 db tojássárgája
2 dkg vaníliás cukor
1 dkg só
1 citrom héja
7 dkg kakaópor
Lágy kovászt készítek. 2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1,5 dkg cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt., majd hozzákeverek 20 dkg lisztet. A kovászt 20-25 percig kelesztem. Közben a vajat 8,5 dkg cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral habosra keverem. Ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot. Az egészet simára keverem és 20 percig kelesztem amit árkeverés után megismétlek. A megkelt tészta felét összegyúrom a kakaóval. Mindkét tésztadarabot henger alakúra formázom. Lazán összefonom és vajazott lisztezett formába teszem. Utána 15-20 percen át kelesztem.
Készítsünk elő egy jénait. Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba. A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/olcsoreceptek/videos/1574657289229834/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, a száraz anyagokat citromhéjjal összekeverni 2, a margarint bele morzsolni 3, hozzáadni a tojássárgákat 4, hűtőbe tenni legalább 1 napra de legalább 1 órára 5, 3mm vastagság...
Elkészítési idő: kb 1 óra +pihi Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból linzer alaptésztát gyúrok, fél órát hűtőben pihentetem. 24 cm átmérőjű formába nyújtom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig lesúlyozva (szárazbab,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű