3 dl tej
10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
5 dkg liszt
10 dkg vaj
5 db tojássárgája
2 dkg vaníliás cukor
1 dkg só
1 citrom héja
7 dkg kakaópor
Lágy kovászt készítek. 2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1,5 dkg cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt., majd hozzákeverek 20 dkg lisztet. A kovászt 20-25 percig kelesztem. Közben a vajat 8,5 dkg cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral habosra keverem. Ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot. Az egészet simára keverem és 20 percig kelesztem amit árkeverés után megismétlek. A megkelt tészta felét összegyúrom a kakaóval. Mindkét tésztadarabot henger alakúra formázom. Lazán összefonom és vajazott lisztezett formába teszem. Utána 15-20 percen át kelesztem.
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport, A fehérjéből kemény habot verünk. majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy össze...
Elkészítési idő:A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő:A zselatint és a vizet egy tálban összekeverni, 10 percig állni hagyni , utána hozzáadni a szőlőcukrot és addig melegíteni míg a cukor felolvad , forralni nem szabad. Levesszük a t...
Elkészítési idő: