3 dl tej
10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
5 dkg liszt
10 dkg vaj
5 db tojássárgája
2 dkg vaníliás cukor
1 dkg só
1 citrom héja
7 dkg kakaópor
Lágy kovászt készítek. 2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1,5 dkg cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt., majd hozzákeverek 20 dkg lisztet. A kovászt 20-25 percig kelesztem. Közben a vajat 8,5 dkg cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral habosra keverem. Ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot. Az egészet simára keverem és 20 percig kelesztem amit árkeverés után megismétlek. A megkelt tészta felét összegyúrom a kakaóval. Mindkét tésztadarabot henger alakúra formázom. Lazán összefonom és vajazott lisztezett formába teszem. Utána 15-20 percen át kelesztem.
Még a süti készítése előtt áztasd be a mazsolát egy kiskanál házi rum aromába és hagyd állni pár órán keresztül. Daráld le a diót és öntsd bele egy nagyobb keverőedénybe. Vízgőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nyújtható állagú tésztát gyúrok, két részre osztom, az egyiket kinyújtom és egy tepsibe simítom. A tojásfehérje kivételével mindent alaposan összedolgozok, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk, teszünk bele 1 tk cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Közben a lisztet a sóval elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű