2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
Pethes Judit receptje!
A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő:A hozzávalókat könnyen formázható masszává dolgozzuk, majd egy tepsibe, vagy (magasfalú) tálcába simítjuk. Hűtőbe tesszük. Elkészítjük a bevonót, rásimítjuk a tetejére, és mehet vi...
Elkészítési idő: 30 percA margarint mikrohullámú sütőben felolvasztottam, majd kicsit hűlni hagytam. A diót vágódeszkán, éles késsel durvára daraboltam, hasonlóképpen jártam el a fügével is. A feldarabo...
Elkészítési idő: